Dør til dør-indsamling skal få Åbyhøj Idrætscenter nærmere målstreg - nu går rådmand ind og støtter

Åbyhøj Idrætscenter-projekt har momentum, og initiativgruppe igangsætter nu ny indsamling i håb om at komme helt i mål. Rådmand med Åbyhøj-rødder har meldt sig som indsamler.

Artiklens øverste billede
Kasper Fey-Hansen, Marie-Louise Brebøl Christensen og Anders Winnerskjold med lodder til støttelotteriet, som de går rundt og sælger lørdag 15. april. Foto: Kim Skovrup Andersen

En gammel drøm om at få opført et idrætscenter i Åbyhøj er tæt på at blive realiseret.

Der er rejst cirka 29 millioner kroner med støtte fra store fonde, lokalbefolkningen og kommunen - senest med et såkaldt anlægstilskud på to millioner kroner, og med en budgetteret låntagning på cirka 8 millioner kroner bevirker det, at man er halvanden millioner kroner fra målet.

Slutspurten skal sættes ind, og nu går lokalbefolkningen et skridt videre.

»Vi igangsætter en indsamlingsuge i uge 15, hvor vi håber, vi kan få hele bydelen til at bakke op og hjælpe os det sidste stykke over målstregen, så vi kan trykke på knappen til første spadestik. Det kunne være fantastisk,« siger Marie-Louise Brebøl Christensen fra Åbyhøj Idrætscenters styregruppe og nævner, at opbakningen fra lokalområdets foreninger og fællesråd har været mærkbar i de to år, projektet har været i gang. 

Som noget nyt er man gået sammen med Kræftens Bekæmpelse og sælger lodder til et støttelotteri, hvor hovedgevinsten er 1.000.000 kroner, og hvor en del kommer til at gå til det kommende idrætscenter.

En af de lokale indsamlere er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Anders Winnerskjold (S). 

Hvis vi både kan hjælpe kræftforskning og familier med kræftramte samtidig med, at vi får realiseret et idrætscenter, så har det været en god dag.

Anders Winnerskjold, rådmand (S) og åbyhøjer

»Der er to gode grunde til, at jeg har meldt mig som indsamler. Jeg synes, det er fuldstændig fantastisk, at vi har en frivillig gruppe, som har brugt et par år af deres fritid på at forsøge at skabe noget, der gør godt for andre på tværs af generationer. Og så er jeg født og opvokset i Åbyhøj og er flyttet tilbage hertil i mit voksne liv,« siger Winnerskjold og understreger, at det virkelig ikke er ham, der trækker læsset, men alle de frivillige gode kræfter i området.

Rådmanden synes, det er en rigtig god idé, at styregruppen samarbejder med Kræftens Bekæmpelse:

»Det er en win-win. Min far døde for tre år siden af kræft, så Kræftens Bekæmpelse støtter jeg af og til ved lejlighed. Hvis vi både kan hjælpe kræftforskning og familier med kræftramte samtidig med, at vi får realiseret et idrætscenter, så har det været en god dag,« fastslår han. 

Få udbredt viden

Dør til dør-indsamlingen har flere formål.

»Grunden til, at vi vil gå fra dør til dør, er i høj grad for at få udbredt viden om projektet i lokalområdet og få taget det lokale ejerskab. For et år siden tog vi på en lignende runde, og dér blev vi overrasket over, at der stadig var en del, som ikke havde hørt om Åbyhøj Idrætscenter, men som udviste interesse og gerne ville vide mere om det. Det er jo ikke alle, der er på facebook,« forklarer Marie-Louise Brebøl Christensen.

Sådan ser en af plantegningerne ud for det kommende idrætscenter, som skal sammenbygges med Gammelgaardsskolens eksisterende gymnastiksale.

Indsamlingen fra dør til dør kommer til at foregå lørdag 15. april fra klokken 11, men allerede nogle dage inden, er der mulighed for at støtte projektet. 

»Vi kickstarter en hel indsamlingsuge 2. påskedag, mandag den 10. april. Her vil der være flere koncerter på Elværket. Derudover arrangerer vi banko om onsdagen på Zig’is Dessertcafé. I øjeblikket arbejder vi på flere andre aktiviteter i løbet af ugen, som gerne skulle generere penge til Åbyhøj Idrætscenter,« fortæller Kasper Fey-Hansen, som også har været ankermand bag en erhvervsindsamling.

Han opfordrer til, at man holder sig orienteret på Åbyhøj Idrætscenters Facebook-side, hvor der løbende vil blive lagt begivenheder på i forhold til indsamlingsugen. 

I skrivende stund arbejder gruppen på at få fat på flere indsamlere til den 15. april.

»Vi vurderer, at man som indsamler cirka kan nå 100 husstande per runde, man går. Jo flere indsamlere vi får, desto flere kan vi komme rundt til, og vi kan sagtens bruge flere,« siger Marie-Louise Brebøl Christensen.

Hvis man gerne vil være indsamler, kan man tilmelde sig på mail til: indsamling@aabyhoej-ic.dk

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.