Århusiansk badmintonsatsning sænker ambitionerne
Århus Elite sælger sine ejerandele i Århus Elite Badminton til Viby og Højbjerg, der fortsætter med et mindre budget og dropper ambitionen om at blive Danmarks førende badmintonby
Det fælles mål er at gøre Århus til Danmarks førende badmintonby inden for få år.
Sådan står der på Århus Elite Badmintons hjemmeside, men det mål er blevet revideret, efter at Århus Elite har trukket sig ud af århusiansk badminton og solgt sin ejerandel i Århus Elite Badminton til to af moderklubberne bag konstruktionen, Højbjerg Badmintonklub og Viby Badmintonklub.
Den tredje klub, Aarhus Badmintonklub, trækker sig fra samarbejdet, og Morten Frost fratræder som sportslig ansvarlig. Eliteholdet fortsætter uændret under navnet Århus Elite Badminton i indeværende sæson, hvor man ligger på 3. pladsen i den bedste række og drømmer om medaljer, men det gør man ikke fra næste sæson, hvor Højbjerg og Viby står på egne ben.
"Vi satser 100 procent på at blive i den bedste liga og være en god deltager i Badmintonligaen, men vi skal nok ikke stræbe efter medaljer. Vi må være realistisk omkring vores formåen og finde vores leje. Der er næppe tvivl om, at finanskrisen og dens følger betyder, at det kommer til at ske med et betydeligt mindre budget end det, Århus Elite Badminton har i dag," siger Michael Locht, formand for Højbjerg Badmintonklub.
Spillere ned i løn
Michael Locht og den øvrige ledelse i det nye elitesamarbejde står overfor nogle travle måneder, hvor man skal have en snak med de nuværende sponsorer og ud at finde nye sponsorer.
"Nogle aftaler er på plads, men vi skal ud at finde en halv million kr. mere. Jeg tror, at vi kan realisere et budget på 7-800.000 kr. i næste sæson. Så kan vi få et fornuftigt hold," siger Michael Locht.
Om det omfatter holdets absolutte stjerne, Jan Ø. Jørgensen, står lige nu hen i det uvisse.
"Vi vil helst holde på alle spillerne, også Jan. Ø. Jørgensen, men det må tiden vise. Nu skal vi til at snakke med de fem spillere, der også er på kontrakt i næste sæson. Det kan meget vel være, at de bliver nødt til at gå ned i løn, og det må vi se, om de er åbne over for. Vi vil ikke holde fast på dem, hvis de ikke ønsker at fortsætte," siger Michael Locht.