Tilst eller Vejlby? AGF's midlertidige stadion bliver snart afsløret

Genhusningplanerne for AGF bliver offentliggjort i løbet af februar, oplyser forvaltningschef.

Artiklens øverste billede
Fra 2024 til 2026 skal AGF - både herrer og kvinder spille kampe i Tilst (t.v.) eller på Vejlby Stadion. Fotocollage: Ernst van Norde og Stine Schjøtler

Det er nok gået op for de fleste, at AGF og Aarhus skal have et nyt fodboldstadion. 

Planen er, at det skal stå klar til brug sommeren 2026, og mens det nuværende nedrives og et nyt bygges, er der behov for, at AGF skal spille sine hjemmekampe et andet sted end for enden af Stadion Allé.

Derudover trænger kvindefodbolden til at få opgraderet faciliteter. 

DBU-anlægget i Tilst og Vejlby Stadion er i spil som genhusningsstadions, der skal kunne rumme 10.000 tilskuere for at leve op til Superliga-krav.

Og nu er der kommet en dato på, hvornår beslutningen offentliggøres. 

Det bliver umiddelbart mandag 6. februar, hvilket fremgår af det seneste referat fra Kongelundens politiske styregruppe, som Din Avis Aarhus har fået indsigt i. 

»Modellen for genhusning og kvindestadion præsenteres på næste møde i den politiske styregruppe 6. februar,« står der. 

Analysen er i fuld gang, og vi håber, den er færdig i løbet af februar.

Heidi Frostholm Holch, chef for Sport- og Fritidsforvaltningen i Aarhus Kommune. 

Men det er langt fra sikkert, at det bliver 6. februar, at der bliver meldt noget ud.

»Analysen er i fuld gang, og vi håber, den er færdig i løbet af februar. På styregruppemødet den 6. februar forventer vi at præsentere dele af analysen,« forklarer Heidi Frostholm Holch, der er chef for Sport- og Fritidsforvaltningen i Aarhus Kommune og som sidder i den administrative styregruppe for Kongelund-projektet.

Når rapporten er færdig vil den blive offentliggjort, siger Heidi Frostholm Holch, som oplyser at analysens foreløbige resultater skal drøftes på møder 23. januar og 6. februar.

Heidi Frostholm Holch er chef for Sport- og Fritidsforvaltningen i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Aarhus Kommune

»Jeg kan sagtens forstå, at det interesserer mange, og man gerne snart vil have svar, da der er nogle interessante muligheder i forhold til bedre faciliteter til kvindefodbold, og at der er en Superligaklub, som er hjemløs i en periode, så koblingen af de ting giver naturligvis en stor og forståelig interesse,« siger forvaltningschefen og fortsætter:

»Vi undersøger en række forhold ved de forskellige scenarier. Herunder planforhold og krav til processer. Der er naturligvis også en interessentinddragelse, hvor vi blandt andet taler med de idrætsudøvere, som skal anvende faciliteterne og hører til deres ønsker og behov. I forhold til genhusningsspørgsmålet skal vi have belyst, om der kan skabes plads til tilskuerkravet på 10.000 tilskuere.« 

DBU Jylland i Tilst har hotel og Kursuscenter og er i spil til at blive AGF's midlertidige hjemmebane fra 2024 til 2026. Arkivfoto: Ernst van Norde

I budgettet for 2023 i Aarhus Kommune blev der indgået et forlig, hvor der afsættes der 3 millioner kroner til arbejdet med at finde en placering til et mindre nyt stadion. Og det er rapporten fra Rambøl en del af. 

Tidssvarende forhold

Spørger man chefen for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, er placeringen ikke så vigtig. Det vigtigste er at få opgraderet faciliteterne. 

I har altid talt varmt for Vejlby, er I klar til at rykke til Tilst?

Marie Greve har tidligere talt varmt for et fodboldhus med en modernisering af Vejlby Stadion til AGF's fodboldkvinder. Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen.


»Vi ønsker bedre faciliteter til kvindefodbolden i Aarhus, og det kan man opnå både i Vejlby og i Tilst. Og samtidig kan man løse problemstillingen, hvor herreholdet skal spille, mens det nye stadion bliver bygget. Derfor er det alletiders mulighed for samtidig at få opgraderet faciliteterne, så også kvindefodbolden i Aarhus har ordentlige og tidssvarende forhold. Det, synes vi, at sporten fortjener,« siger hun og fortsætter:

»Nu må vi afvente den analyse, der er i gang. Vi er sikre på, at der nok skal komme en god løsning. Både for AGF’s herrehold og for kvindefodbolden.«

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.