Padel-mekka åbner snart på Aarhus Ø
Peter Hildebrandt står bag stort sportscenter i Pakhus 77 i Aarhus' nyeste bydel, hvor padelbaner kommer til at fylde det meste. Til foråret er det planen, at en udendørs aktivitetslegeplads skal udvikles i området.
Seks spaniere har indtaget en stor hal i Hveensgade 5. De banker, borer og skruer til den store guldmedalje i Pakhus 77, som ligger på Aarhus Havn ved Molslinjens tidligere færgeleje.
Spanierne lever af at sætte padelbaner op, og de har ekstra travlt i det tidligere cementlager, fordi det skal huse hele 15 padelbaner, der i øjeblikket skyder op som svampe på en lun efterårsdag i hele landet. Og nu også på Aarhus Ø.
Manden bag er Peter Hildebrandt, der er iværksætter og forretningsmand med flere firmaer og selskaber på bagen. I tidernes morgen tog han en cand. merc. i strategi og ledelse på Handelshøjskolen i Aarhus.
»Vi har hyret nogle kendte padel-leverandører fra Spanien, for det er dem, der har bedst styr på det. De er mange, mange år foran os i Danmark, når det handler om at bygge padelbaner. Så der er seks mænd fra Spanien, som arbejder på at få banerne færdige,« forklarer Peter Hildebrandt, da Lokalavisen Aarhus kigger forbi.
Kan du fortælle, hvornår I åbner?
»Altså, vi er så godt som færdige med at stille banerne op og er i den sidste fase, hvor vi venter på nogle endelige tilladelser fra kommunen som brandgodkendelser og andet. Så det er kun kommunens behandlingstid, vi venter på. Men vi presser på, og jeg drømmer om og håber på, at vi åbner for padel i starten af 2023,« siger Peter Hildebrandt, der selv er en passioneret padelspiller og bosat på Aarhus Ø.
»Jeg er en gammel ketsjer-dreng og har spillet rigtig meget badminton. Men da padelsporten begyndte at rumstere flere steder for nogle år siden, blev jeg nysgerrig og var solgt allerede første gang, jeg fik et padelbat i hånden,« siger han og fortsætter:
»Jeg har aldrig før set en sportsgren, der tager fat i bredden med så stor kraft. Padel er forholdsvist nemt at komme i gang med, for det er et spil, hvor du får lov at lege meget med mange boldberøringer, og så er spillet ikke så komplekst. Alle kan være med. Socialt har padel en meget stærk side, hvor man spiller med mennesker, man ikke kender i forvejen. Sådan noget ville jo aldrig ske i badminton. Det er simpelthen blevet en naturlig del af padel, at man hopper ind i alle mulige sociale sammenhænge.«
Peter HIldebrandt oplever også en form for fordybelse i lighed med en moutainbiketur i skoven, når han spiller padel.
»Når jeg går ind på en padelbane, så bliver hovedet tømt. Jeg tænker ikke på andet end den næste bold. Dét, synes jeg, er magisk og en fed ting,« siger Hildebrandt.
Café og aktivitetslegeplads
Pakhus 77 får en stor café, 13 dobbeltbaner og to singlebaner, men her stopper man ikke. Det er nemlig planen, at der til foråret skal bygges flere padelbaner udendørs, ligesom der også er planer om pickleball-baner, beachhåndbold-baner og noget helt tredje.
»Vi arbejder på at få lavet en stor udendørs aktivitetslegeplads, fordi det her skal være et bynært bevægelsesprojekt, hvor alle skal inviteres ind. Drømmen er at lave en idrætshal version 2.0, hvor så mange som muligt får adgang til bevægelse. Det vil gøre mig ekstra glad, hvis vi kan få unge mennesker ind, som har haft svært ved at finde vej til idræt og ikke kun tiltrække nogle gamle sportstosser som mig,« siger Peter Hildebrandt med et efterfølgende smil.
Drømmen er at lave en idrætshal version 2.0, hvor så mange som muligt får adgang til bevægelse.
Det er ikke nogen hemmelighed, at padelsporten er en god forretning.
»Vi kommer til at opfylde et behov for faciliteter, der efterspørges. Og så er det nødvendigt at være kommerciel, for at gøre det her hus brugbart til flere aktiviteter. Det må helst ikke blive en dårlig forretning, for så forsvinder energien til at gøre andre ting,« forklarer Hildebrandt.
I første omgang har han lejet bygningen frem til udgangen af 2026.
»Det er en midlertidig aftale, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden. Vi vil selvfølgelig gerne være herude så længe som muligt, fordi det er et område, der udvikler sig i høj hastighed. Men der er forskellige høringsprocesser om,hvad der skal ske i fremtiden,« siger Peter Hildebrandt.