AGF-legende optaget i DBU-Hall of Fame: »Jeg er stolt af min far«

Jørgen Olesens søn - Steffen Olesen - var forleden i Parken for at modtage en stor hæder på sin fars vegne.

Artiklens øverste billede
Steffen Olesen (t.v.) modtog diplom og statuette på vegne af sin far, Jørgen Olesen, af DBU-formand Jesper Møller. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Parken dannede forleden en festlig ramme om landskampen mellem Danmark og de forsvarenede franske verdensmestre. Og det var ikke kun en dansk 2-0-sejr, man kunne glæde sig over.

Som AGF-fan kunne man nemlig med tilfredshed konstatere, AGF-legenden Jørgen Olesen blive optaget i DBU’s Fodboldens Hall of Fame.

En storsmilende Jørgen Olesen i midten omgivet af holdleder Knud Hougaard (t.v.) og den ungarske cheftræner Geza Toldi kort, efter AGF vandt sit første danske mesterskab efter en 3-1-sejr i Parken mod AB i 1955. Foto: AGF

Jørgen Olesen, der døde i 1999 i en alder af 75 år, havde 42 landskampe i perioden 1951 til 1962 på cv’et. Derudover spillede han i hele sin karriere i AGF. Sønnen Steffen Olesen modtog hæderen på grønsværen på vegne af sin far i forbindelse med landskampen. I øvrigt sammen med Vejle Boldklub-spilleren Ulrik le Fevre.

»I sig selv var det en stor oplevelse, at min far er blevet optaget i Fodboldens Hall of Fame, og jeg er da meget stolt. Men det var en lige så stor oplevelse at møde Ulrik le Fevre, som er mit helt store barndomsidol. Jeg så ham første gang i TV, da jeg var 9 år gammel, og så 51 år efter sidder jeg og ser landskamp med ham i Parken og bliver hyldet sammen med ham,« fortæller Steffen Olesen, som har været formand i AGF Fodbolds amatørafdeling i den seneste 20 år.


»Der er ikke ret meget mere, der kan overraske mig i fodboldverdenen, men jeg må sige, at jeg blev noget overrumplet, da jeg fik en mail fra DBU-juryen, der fortalte, at man havde besluttet sig for, at min far skulle optages i Fodboldens Hall of Fame,« forklarer Steffen Olesen.

For Steffen Olesen - yderst til venstre - var det en lige så stor ære at få lov at komme på grønsværen med sit barndomsidol Ulrik le Fevre, der i lighed med Jørgen Olesen, også blev indlemmet i fodbolden Hall of Fame i forbindelse med Danmarks landskamp mod de franske verdensmestre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Han har selv været til landskamp i Parken utallige gange, for faderen fik efter endt landsholdskarriere altid to billetter til landskampe.

Jørgen Olesen spillede sin sidste landskamp som 39-årig og hele 20 sæsoner på fodbolddivisionsholdet i AGF, som han blev medlem af i en alder af 6 år. Først som gymnast og svømmer.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

»Min far gik i klasse med Aage Rou, og han overtalte ham til at begynde med at spille fodbold, da han var 9 år gammel. Han var lille, smidig og spinkel og vejede hele sit voksenliv kun 58 kilo. Det var nok også derfor, han kunne spille så længe,« siger Steffen Olesen.

Beskeden bankmand

Jørgen Olesen, der arbejdede som bankmand ved siden af fodboldkarrieren, spillede 36 landskampe i træk, og der var dengang, man blot spillede fire af den slags om året. Men det var sjældent, sønnen Steffen fik noget at vide om landsholdskarrieren.

»Jeg har helt sikkert snakket mere om hans fodboldkarriere, end han selv gjorde. Min mor havde lavet 25 scrapbøger, som jeg kunne kigge i. Og spurgte jeg om noget angående landsholdskarrieren, sagde han: ”Det kan jeg ikke huske, spørg din mor”,« siger Steffen Olesen og fortsætter:

»Omdrejningspunktet for ham var AGF. Det var AGF, der betød mest for ham, og dér han havde sin dagligdag. Og når jeg går rundt i klubhuset på Fredensvang, gør det da indtryk på mig, at min fars navn fremgår så mange steder. Han var den mest vidende AGF’er sammen med John Amdisen.«

Fodboldens Hall of Fame tæller nu 43 medlemmer. Den første, der blev optaget, var Michael Laudrup tilbage i 2006.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.