Kæmpe pres på idrætsfacilitetspulje i Aarhus

Ønskerne til Aarhus Kommunes idrætspulje er seks gange så store som puljen. Det viser de mange ansøgninger, som Aarhus Kommune netop har modtaget. Rådmand opfordrer derfor byrådets partier til at prioritere området, når de kommende års budget skal forhandles i denne uge.

Artiklens øverste billede
Der er et kæmpe behov for flere og bedre idrætsfaciliteter i Aarhus Kommune, der ligger blandt de dårligste sammenlignet med andre kommuner. Foto: Aarhus Kommune

De aarhusianske idrætsforeninger står i kø for at få mulighed for at udvide og modernisere deres tilbud og faciliteter. Rekordmange har søgt Aarhus Kommunes anlægspulje til idræts- og fritidsfaciliteter.

I år har foreningerne søgt om tilskud til 67 forskellige projekter. Det er flere end nogensinde før. I alt er der søgt om tilskud for 171 millioner kroner. Den aktuelle pulje der skal fordeles, er på 29 millioner kroner.


Det er sund fornuft, at vi bruger pengene bedre på at forebygge end på at helbrede. Ved at investere i fritidsfaciliteter styrker vi folkesundheden.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice (RV)

»Der er et kæmpe behov for flere og bedre idrætsfaciliteter i Aarhus Kommune. Vi ligger blandt de dårligste, når vi sammenligner os med andre kommuner. Kommunen vokser, og presset på vores faciliteter bliver større år for år. Investeringer i idrætsfaciliteter er investeringer i fællesskab, sundhed og trivsel. Derfor er det afgørende, at byrådet prioriterer området, når vi i denne uge skal lægge de kommende års budget,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (RV) i en pressemeddelelse.

Den radikale rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad. Arkivfoto: Christian Lykking

I forbindelse med den ti-årige investeringsplan for 2024-2033 blev der i efteråret afsat 270 millioner kroner til idrætsfaciliteter. Beslutningen kom i kølvandet på initiativet AarhusMangler, hvor flere end 800 foreninger og borgere kom med forslag til, hvor der er behov for idrætsfaciliteter. Samtidig holdt Kultur og Borgerservice en konference, der satte fokus på emnet.

»AarhusMangler viste, at der er et kæmpe behov for idrætsfaciliteter overalt i kommunen. Det har vi nu endnu engang fået bekræftet med den seneste ansøgningsrunde. Desværre er behovet så stort, at vi kommer til at skuffe en del af foreningerne, fordi der ikke er penge nok i puljen. Derfor vil jeg blive med arbejde for, at vi får afsat endnu flere penge til idrætsfaciliteter på næste års budget,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Projekter for 452 millioner kroner

Hvis alle de projekter, der er blevet søgt om tilskud til, blev gennemført, ville der sammenlagt være projekter for 452 millioner kroner.

I borgmesterens forslag til budgettet for de kommende år er der ikke afsat midler til flere idrætsfaciliteter. Han har lagt op til, at 200 millioner kroner skal omfordeles til blandt andre ældre og udsatte borgere. Det er områder, som alle i forvejen modtager årlige kontante løft, fordi de i modsætning til kultur og fritidsområdet har budgetmodeller.

»Det er vigtigt, at vi tager hånd om samfundets svageste. Det kan ingen være uenig i. Men det er sund fornuft, at vi bruger pengene bedre på at forebygge end på at helbrede. Ved at investere i fritidsfaciliteter styrker vi folkesundheden, den mentale sundhed og modvirker mistrivsel,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus Kommune har fået laven analyse, der sammenligner de forskellige kommunale tilbud på tværs af kommunerne. Den viser at Aarhus bruger 36 procent mindre på området, end en gennemsnitlig sammenlignelig kommune.

Du kan læse hele analysen her.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.