Hasle Boldklub runder milepæl og fylder 100 år

Lørdag den 7. maj er det 100 år siden, Hasle Boldklub blev grundlagt. Det fejres med reception og to fodboldstævner.

Artiklens øverste billede
Tidligere og nuværende formand for Hasle Boldklub, Carsten Laursen og Brian Rasmussen, ser frem til at fejre deres hjerteklub. Foto: Kim Skovrup Andersen
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

For 100 år siden var Hasle en landsby et stykke væk fra Aarhus, hvor der ikke var et organiseret idrætsliv, som i dag.

Men fordi man ikke ville stå tilbage for de andre landsbyer i omegnen, var der en kreds af borgere, der gik sammen om at danne en forening.

I spidsen for det hele stod Anders Mortensen, som efter sigende cyklede fra bondegård til bondegård for at skaffe spillere til den nystiftede Hasle Boldklub.

Anders Mortensen var Hasle Boldklubs første formand. Arkivfoto

I dag er det Brian Rasmussen, som er formand for den jubilerende fodboldklub. Den post har han haft i syv år, men tilknyttet klubben som ungdomsformand i 30 år for en klub, han brænder for.

»Vi har planlagt vores jubilæum i et års tid, og vi er ret stolte over at være en af de få aarhusianske klubber, som fylder 100 år. Med de få frivillige, der er, tager vi et år ad gangen,« siger formanden og uddyber:

»Der er ingen tvivl om, at det hele bliver noget presset, når der er få, som vil involvere sig i bestyrelsesarbejde og være trænere. Folk har for travlt til forpligtende opgaver. Man vil gerne give et nap med hist og her, men det skal passe ind i ens egen kalender,« siger Brian Rasmussen.

»Men det gør mig samtidig stædig, for den her klub skal ikke lukke på min vagt,« forklarer han med et smil.

Og det går fint rent medlemsmæssigt for den kommende runde fødselar. Der er i øjeblikket 700 medlemmer, hvor godt halvdelen er seniorspillere fordelt på ni hold med et hold i jyllandsserien som det højest rangerende.

En, der kan huske, hvordan der var i gamle dage, er Carsten Laursen, som var formand i en lang årrække frem til 2009 og selv har trukket klubtrøjen over hovedet i tidernes morgen. Blandt andet til 50 års jubilæumskampen. I dag er han med i jubilæumsudvalget og kan ikke slippe sin barndomsklub.

Der arbejdes for at få lavet nogle plancher med billeder fra Hasle Lokalhistoriske Arkiv som skal op at hænge til jubilæet. Foto: Kim Skovrup Andersen

Hjerteblod

»Det er en form for hjerteblod for mig. Ellers ville jeg ikke have brugt så meget tid på boldklubben her. Det, der har drevet mig, er, at det altid har været et godt sted at være. Et samlingspunkt med et socialt aspekt, hvor forskellige mennesker kan mødes over fodbold. Det er en udfordring i dag, at man nærmest drukner i idrætstilbud, så derfor er det vigtig, at man har nogle ildsjæle som ’Mister Hasle’ derovre,« siger han og peger på Brian Rasmussen.

Jeg bruger i underkanten af 30 timer om ugen på den her klub, og det er blevet en livsstil for mig.

Brian Rasmussen, formand for Hasle Boldklub

»Jeg bruger i underkanten af 30 timer om ugen på den her klub, og det er blevet en livsstil for mig. Det giver meget igen. For mig er det klart noget med børn og unge. At være med til at få dem i gang med at bevæge sig. Det giver mig glæde at komme forbi om mandagen og se 150 børn rende rundt og spille fodbold. Det er fedt,« fastslår formanden.

Brian Rasmussen og Carsten Laursen foran klubbens fane. Foto: Kim Skovrup Andersen

Udover mangel på frivillige er banerne en anden udfordring, Hasle Boldklub møder. Tre bliver snart sløjfet og solgt til større boligprojekt. Det er planen, at de skal erstattes af to kunstgræsbaner, men placeringen er ikke blevet afklaret. Når der er 11 klubber i området om fem baner bliver det hele noget presset.

»Vi sigter efter at blive 100 år mere. Ikke nødvendigvis med mig ved roret.« siger Brians Rasmussen med et glimt i øjnene og tilføjer:

»Men jeg håber, at der i fremtiden er grobund for nye frivillige og folk, som vil drive en forening, hvor børn og unge kan dyrke motion. Hvor man kan mødes på tværs af kulturelle og religiøse baggrunde. Den store diversitet, som der er i området, hvor udviklingen er gået fra landsby til forstad med udsatte boligområder, vidner om stor diversitet. Men vi er fælles om fodbolden med base i vores klubhus her ved Ellekær. Fodbolden samler og danner, og det er fascinerende med forskellige perspektiver på verden og livet,« siger Brian Rasmussen.

Jubilæet og milepælen bliver markeret med en reception på dagen - 7. maj - i klubhuset på Ellekær på Jernaldervej fra klokken 11 til 14. Senere er der 130 personer, som skal til gallamiddag på Hotel Scandic.

26. og 27. maj arrangerer klubben to store stævner på hjemmebane for henholdsvis senior/oldboys og børn, som en del af fejringen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.