Håndbolden vokser i Østjylland trods nedgang på landsplan

Østjyske håndboldklubber er især gode til at tiltrække børn og unge voksne. Det viser nye medlemstal, som Danmarks Idrætsforbund har offentliggjort.

Artiklens øverste billede
Et stigende antal unge voksne spiller håndbold i Østjylland. Foto: Allan Jensen/Eventmedia
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Nye medlemstal for en lang række sportsgrene viser, at Dansk Håndbold Forbund oplever en national nedgang i antal medlemmer på 5,6 procent. Nedgangen gør sig dog ikke gældende i Østjylland, hvor antallet af håndboldmedlemmer er steget med 1,8 procent.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

»2021 var endnu et hårdt corona-år for en indendørs kontaktsport som håndbold. Men vores foreninger har gjort et eminent stykke arbejde med at holde klubben i gang og tilbyde alternative aktiviteter såsom sommerturnering, Beach Handball-stævner og uddannelsestilbud,« siger Henrik Larson, Formand for JHF kreds 5.

Alsidig bestyrelse og unge forbilleder

En af de klubber, der især har oplevet medlemsvækst på deres børnehold, er Skødstrup Sportsforening, hvis medlemstal er vokset fra 334 til 418 medlemmer. Foreningens næstformand mener, at succesen blandt andet skyldes en alsidig bestyrelse og unge forbilleder.

»Vores bestyrelsesmedlemmer har vidt forskellige kompetencer, og det gør, at vi får sat gang i alverdens kreative aktiviteter, samtidig med at vi har godt styr på en masse praktisk. Det er også en fordel, at vi har relativt nye faciliteter og et rigtig godt samarbejde med en engageret halbestyrer,« siger næstformand, Max Sandbæk Jørgensen, og fortsætter:

»Vores ungdomsspillere er også fantastiske forbilleder og fanebærere. De taler varmt om os i lokalmiljøet, og så er de allerede hjælpetrænere fra, når de går i 5. klasse. Det er også en stor cadeau til vores frivillige trænere, der er en stor grundpille og mentorer for vores unge. Det giver bare klubben et godt økosystem af både engagerede frivillige og spillere.«

Studerende søger aktive fællesskaber

ASA Håndbold er en anden forening, der har oplevet fremgang i medlemmer. Medlemsvæksten fra 77 til 90 medlemmer skyldes især tilgang fra unge voksne i alderen 19-24 år. Her er det især studerende, der tiltrækkes til klubben i midten af Aarhus.

»Vi har været med i Dansk Håndbold Forbunds projekt ’Håndbold i Studiebyerne’, der skulle styrke vores forening og vores profil over for studerende i Aarhus. Projektet har hjulpet os med at få etableret nogle klubværdier, og så har vi forsøgt at stablet flere sociale aktiviteter på benene. Det tæller jo højt i de studerendes bog,« siger Katrine Sommer, bestyrelsesmedlem i ASA Håndbold.

Foto: Allan Jensen/Eventmedia

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.