Trods corona: Idrætsforeninger i Aarhus Kommune gik frem i 2021

Idrætsforeningerne under DIF og DGI i Aarhus Kommune gik frem med 653 medlemmer i kalenderåret 2021. Også på landsplan går foreningerne frem i medlemstal, men der er stadig lang vej til niveauet før pandemien.

Artiklens øverste billede
Det er lykkes at skabe en medlemsfremgang i de aarhusianske idrætsforeninger trods det seneste års svære betingelser. Foto: Rasmus Degnbol
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Corona-restriktionerne for idræts- og foreningslivet varede længere og var mere omfattende i 2021 end i 2020. Alligevel viser 2021-medlemstallene for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI en fremgang på 12.101 medlemmer. Dermed har idrætsforeninger under DIF og DGI nu 2.228.776 medlemmer tilsammen.

Også i Aarhus Kommune er det lykkes at komme igennem corona-året med en fremgang på hele 2.876 medlemmer, så der nu er 135.968 medlemmer i kommunens 513 idrætsforeninger under DIF og DGI.

»Det er en imponerende flot præstation hele vejen rundt, at DGI, DIF, vores lokale idrætsforeninger og mange frivillige er lykkes med at skabe en medlemsfremgang, trods det seneste års svære betingelser. Vores fysiske og mentale sundhed har brug for den motion og de fællesskaber, som de mange idrætsforeninger i Aarhus tilbyder. Derfor er det også glædeligt, at flere har valgt at komme med. Som pandemien med al tydelighed har vist, så har vi brug for at bevæge os – og vi har brug for hinanden,« siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Glæde over udviklingen

Efter en årrække med fremgang og historiske 2,3 millioner medlemmer i 2019, mistede DIF og DGI knap 90.000 medlemmer på landsplan i corona-året 2020. Nu er lidt af det tabte hentet ind igen, og den opadgående medlemskurve glæder DIF, som sender kredit til de frivillige.

»Først og fremmest glæder vi os over, at frafald er vendt til fremgang trods endnu et år med corona. Der er stadig tabt terræn at genvinde i forhold til 2019-tallene, men vi er på rette vej. Her må vi igen sende en stor tak til de mange frivillige, som har gjort en stor forskel og et fantastisk arbejde ude i landets foreninger i et svært år for idrætten,« siger DIF-formand Hans Natorp.

Den holdning deler DGI, og endnu flere medlemmer skal bydes indenfor i fremtiden.

»Idrætsforeningerne har kæmpet bravt i 2021, som var endnu et svært år. Vi glæder os over, at nogle af de tabte medlemmer nu er tilbage i idrætten. Vi er samtidig imponerede over foreningernes kampgejst, og vi vil sammen med dem kæmpe videre for, at endnu flere bliver en del af de mange vigtige idrætsfællesskaber,« siger DGI Østjylland-formand Torben Märcher.

DIF og DGI kvitterer samtidig for, at kommunerne har understøttet foreningslivet økonomisk og ydet andre former for hjælp.

Visionsarbejdet fortsætter

Siden 2015 har DIF og DGI arbejdet sammen om Bevæg dig for livet-visionen med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Formålet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation, og i den forbindelse er der udviklet en lang række tilpassede idrætstilbud til foreninger og indgået samarbejder med 25 såkaldte visionskommuner, så endnu flere danskere bliver fysisk aktive. Samarbejdet med kommuner, idrætsforeninger og andre partnere fortsætter, og med udsigten til at COVID-19 bliver en mindre faktor i de kommende år, forventer DIF og DGI en stigning i fremtidens medlemstal.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.