Sara Slott optaget i Sportens Hall of Fame

Den aarhusianske hækkeløber er blevet optaget ved Sport 2021 i Sportens Hall of Fame som det 38. medlem.

Artiklens øverste billede
Sara Slott Petersen med den statue, der er blevet lavet af hende i anledning af optagelsen i Sportens Hall of Fame. Foto: Kasper Borg Rabøl/DR

Den aarhusianske atletikudøveren Sara Slott Petersen blev fredag medlem af en særdeles eksklusiv klub.

Hækkeløberen fik nemlig æren af at blive optaget i Sportens Hall of Fame, som kun 37 andre er en del af.

Det skete ved prisuddelingen Sport 2021 og kunne ses på DR1.

34-årige Sara Slott Petersen løb sit sidste store løb ved OL i Tokyo i sommer - hvor hun også var dansk fanebærer - efter en iøjnefaldende karriere, som efter manges mening toppede, da hun Slott Petersen ved OL i 2016 i Rio de Janeiro løb en sølvmedalje hjem til Danmark. Desuden vandt hun EM-guld i 2016.

I en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) siger Sara Slott Petersen, at hun ser udnævnelsen til Sportens Hall of Fame som en anerkendelse af hendes måde at gøre tingene på.

»Jeg havde ikke turdet håbe på at få sådan en stor hæder og anerkendelse. Jeg troede, at Sportens Hall of Fame var helt uden for rækkevidde, for jeg dyrkede en idrætsdisciplin, hvor det ikke var muligt at skovle en masse medaljer ind,« siger hun.

Sara Slott Petersen med tv-værten Tina Müller. Foto: Kasper Borg Rabøl/DR

Fødsel var et vendepunkt

Sara Slott Petersen fødte i 2013 en lille dreng, og for mange kvindelige elitesportsudøvere er det ensbetydende med enten afslutningen på eller et tilbageskridt i karrieren. Men ikke i Sara Slott Petersens tilfælde. Efter fødslen katapulterede hendes karriere, og hun strøg direkte op i verdenstoppen. Derfor peger hun også på fødslen af sin dreng som et højdepunkt i karrieren på lige fod med OL-sølvmedaljen i Rio.

»Fødslen har været definerende for min karriere. Den gav mig et afbræk, hvor min træner og jeg kunne tænke over, om vi trænede på den rigtige måde. Jeg havde egentlig mistet gnisten, og havde det ikke været for fødslen, var vi nok bare fortsat i samme rille,« siger Sara Slott Petersen og fortsætter:

»Samtidig var jeg med til at vise andre kvinder i elitesporten, at det godt kan lade sig gøre at få et barn og stadig være eliteatlet. Det er jeg meget stolt af.«

Fantastisk ambassadør for dansk idræt

Formanden for Sportens Hall of Fame-komité, DIF-formand Hans Natorp, er glad for at kunne byde Sara Slott Petersen indenfor i dansk idræts fineste selskab.

»Sara Slott Petersen har leveret topresultater i en idrætsgren, hvor der er et meget højt internationalt konkurrenceniveau. Desuden har hun vist, hvordan man som eliteidrætsudøver kan kombinere karriere med studier, familieliv og foreningsliv. Hun er på alle måder en fantastisk ambassadør for dansk idræt og et meget værdigt medlem af Sportens Hall of Fame,» siger Hans Natorp.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.