Aarhusiansk verdensmester slår dørene op for bokseinstitut

Fra FN-flygtning til verdenseliten i boksning. Og nu klar til at skrive nyt kapitel i sit bokse-eventyr.

Artiklens øverste billede
Lolenga Mock vandt VM-bæltet i IBA-forbundet i Supermellemvægt i 2019, da han boksede mod argentinske Mateo Damian Veron i Viby Hallen. Arkivfoto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, find Aarhus på listen, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Med 60 professionelle og over 100 amatørkampe er den aarhusianske verdensmester, Lolenga Mock, klar til et nyt kapitel, når han 10. januar slår dørene op til ”Lolenga Mock Boxing” i de tidligere ”Let’s Dance”-studier på Lystrupvej 1 i Risskov.

Derfor er juleferien gået med at indrette fitness-salen med en professionel boksering, 10 sandsække og diverse træningsudstyr.

Lolenga Mock i sit nyt bokseinstitut, der åbner 10. januar.

49-årige Lolenga Mock var senest i ringen i 2019, hvor han blev IBA-verdensmester, og efterfølgende skulle han have haft en kamp i England, men så ramte corona-pandemien.

»Jeg har ikke lukket døren for endnu en professionel kamp, men under nedlukningen er jeg jo blevet et par år ældre, og en del lande vil ikke godkende boksere på min alder. Så mulighederne er blevet færre - men kommer det rigtige tilbud, ville jeg se frem til at træne mig selv op til endnu en tur i ringen,« siger Lolenga Mock i en pressemeddelelse.

Fra FN-flygtning til verdenseliten

Lolenga Mock bor med sin familie i Risskov og rummer en usædvanlig historie, idet han kom til Danmark med status af FN-flygtning. I 1997 mistede han sin familie og var tvunget til at flygte fra hjemlandet DR Congo, men i stedet for at søge tilflugt i en flygtningelejr rejste han til Kenya med en plan om at leve af sit talent som bokser og en drøm om at blive verdensmester.

»Jeg ved fra mit eget liv, at træning og sport kan tilføre utrolig meget positivitet i ens liv, både fysisk og mentalt. Det var boksetræningen, der reddede mit liv, og derfor føler jeg mig også enormt privilegeret over at kunne inspirere børn, unge og ældre til at få mere livskvalitet gennem træning,« siger han.

Trænet med de bedste i verden

Når Lolenga Mock slår dørene op til det nye bokseinstitut 10. januar, så vil der være både holdtræning for voksne, specialhold for kvinder, børne-træning og også personlig træning.

»Boksning er for alle uanset alder og tidligere erfaringer med træning. Det er hårdt, men det er også sjovt, og mit mål er altid, at vi går fra træningen med et smil. Jeg har selv trænet med de bedste boksere og de bedste trænere i verden, og jeg glæder mig til at give mine erfaringer videre, uanset om du har et mål om at tabe dig, at opbygge muskelmasse, hvis du sidder på kontor hver dag, eller du ønsker at lære teknikkerne i boksning,« siger den 49-årige bokser.

Udover den daglige træning planlægger Lolenga Mock også diverse events. Blandt andet vil han gerne samarbejde med byens foreninger som eksempelvis ’The Colosseum’, så unge boksere kan få mulighed for at prøve en kamp med tilskuere til et mini-stævne.

ksa

Læs også

Del artiklen