21 foreninger får 5,5 millioner kroner til bedre faciliteter

21 aarhusianske foreninger kan gå i gang med at bygge nyt og renovere. Rådmanden for Kultur og Borgerservice uddeler i alt 5,5 millioner kroner til alt fra nye klubhuse til elektroniske skydeskiver og padelbaner.  

Artiklens øverste billede
Der bliver bedre muligheder for at dyrke sin hobby og være aktiv, når en række foreninger i det nye år skal i gang med at bygge nyt og renovere med tilskud fra puljen til idrætsanlæg.

Udendørs træningsudstyr, en ny spejderhytte og padelbaner. Det er nogle af de 22 projekter fra 21 forskellige foreninger, der får støtte til idræts- og fritidsfaciliteter. Puljen er på 5,5 millioner kroner, og der er i alt kommet 32 ansøgninger til puljen.

»Det er fantastisk, at vi har så mange spændende foreninger i Aarhus, der giver os mulighed for at dyrke en mangfoldighed af interesser. Vi kan nu støtte nogle af de mange projekter, der er med til at sikre, at vi kan dyrke vores interesser i sunde fællesskaber, uanset om man går op i spejder, skydning eller noget helt andet,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Det er fantastisk, at vi har så mange spændende foreninger i Aarhus, der giver os mulighed for at dyrke en mangfoldighed af interesser. Vi kan nu støtte nogle af de mange projekter, der er med til at sikre, at vi kan dyrke vores interesser i sunde fællesskaber, uanset om man går op i spejder, skydning eller noget helt andet.

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice

Rådmanden har i samråd med Idrætssamvirket og Århus Ungdommens Fællesråd fordelt pengene til de 22 projekter. I alt var der kommet ansøgninger for 10 millioner kroner.

Ny spejderhytte i Højbjerg

Modtageren af den største pose penge er Det Danske Spejderkorps, DDS, 2. Højbjerg, der får lidt over en million kroner til en ny spejderhytte.

Skydebaneforeningen Aarhus modtager godt 900.000 kroner til at udskifte elektroniske skydeskiver, mens 400.000 kroner går til, at Orienteringsklubben Pan kan udvide klubhuset og knap 600.000 kroner til, at Egå Sejlklub kan få nyt tag og renovere og efterisolere klubhuset. Stavtrup IF Tennis kan glæde siger over at modtage 275.000 kroner til at etablere en padelbane, og DDS Århus Skov Division får næsten 270.000 kroner til at energirenovere en hytte. Der er også afsat penge til golf, rugby og wakeboard.

Anlægspuljen til forenings- og fritidsfaciliteter uddeles hvert år til nye forenings- og fritidsfaciliteter samt til renovering af eksisterende faciliteter som anvendes til aktiviteter i folkeoplysende foreninger og til selvorganiserede aktiviteter inden for sports- og fritidsområdet.ksa

Læs også

Del artiklen