Morten Mølkjær ansat i FC Midtjylland: »Det er Danmarks førende fodbold-flagskib«

Den aarhusianske trænerkomet har fundet sig godt til rette i sin nye stilling i FC Midtjylland efter en skuffende fyring i 1. divisionsklubben Kolding IF.

Artiklens øverste billede
Morten Mølkjær er tilbage i ungdomsfodbolden, hvor han arbejder med talenter. Nu for FC Midtjylland med fokus på de 13-15 årige fodboldspillere. Foto: FC Midtjylland

»Folk forsvinder, Morten hvor blev du af? Nye liv begynder. Du’ en anden i dag.«

De Eneste Tos hit fra 2010 er som skrevet ind i fremtiden, når snakken falder på den aarhusianske træner-komet Morten Mølkjær, der gik fra succes til succes. DM-guld med AGF’s U17-drenge, kultstatus i Aarhus Fremad med egen sang, inden han blev købt ud af sin kontrakt for at tage sydpå til den ambitiøse 1. divisionsklub Kolding IF. Her var Mølkjær meget tæt på at slå sin gamle klub ud af pokalturneringen, men siden blev der ikke meget at juble over, og Morten Mølkjær fik trænerkarrierens første fyreseddel.

Det skete i marts i år, og der har været ret stille omkring træner-talentet.

Så Morten, hvor blev du af? Og er du en anden i dag?

»Kort efter jeg blev fyret Kolding, ringede jeg til Claus Steinlein (FC Midtjyllands administrerende direktør, red.) Man kan lige så godt opsøge stedet, hvor man gerne vil arbejde. Efter en snak med ham, tog Ove Pedersen (Mangeårig Superliga-træner og nuværende Vice Sports Director i FC Midtjylland, red.) kontakt til mig, og han kunne godt bruge mig til en rekrutteringscamp med flere afrikanske spillere, og det gik så godt, at jeg blev ansat som talenttræner,« fortæller Morten Mølkjær.

Lokalavisen Aarhus fanger ham over telefonen, og træneren er netop hjemvendt fra en tur til Helsinki med 30 U13-spillere, der har været på et testcenter og blevet målt på mange parametre samt spillet træningskampe mod andre udenlandske hold.

Det er ikke helt billigt at sende så mange spillere afsted, og det giver et meget godt billede af, hvor langt FC Midtjylland er i forhold til andre danske klubber.

»Jeg synes, FC Midtjylland er det førende fodbold-flagskib - både på senior og akademi-delen i talentarbejdet. Det er der vist ikke så meget at rafle om,« siger Mølkjær.

Han er bosat i Brabrand og har godt og vel 35 minutters transport til talentcenteret i Ikast.

Innovativt miljø

Hvorfor ringede du ikke til din gamle klub, AGF?

»Jeg kunne godt tænke mig at kommet ind i et innovativt miljø og få en sparring i dagligdagen med de dygtige kolleger, der er i FCM. Jeg kunne sådan set godt se mig selv i AGF, men der skal også lige være en åbning. Det er svært at karriereplanlægge i denne her branche, og så mange jobs er der heller ikke, hvis man vil leve af det. Så man skal huske at nyde, at man kan leve af fodbold, og det gør jeg,« siger Morten Mølkjær, der har skrevet kontrakt med uldjyderne frem til 2025.

I Aarhus Fremad var Morten Mølkjær nærmst kult og ifølge en fansang "en rigtig guttermand". Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

At vende tilbage til talenterne efter en årrække med seniorfodbold, ser han ikke som en tilbageskridt.

»Talentarbejdet i ungdomsfodbold er megafedt. Det er ikke nær så resultatorienteret, og der kører nogle fede processer. Spillerne er modige og tør kaste sig ud i ting,« siger Mølkjær.

Han har stadig mod på at blive seniortræner igen.

»Jeg siger ikke, jeg skal have Bos (Henriksen, cheftræner i FC Midtjylland, red.) job, men hvis jeg beviser mit værd her, er der tradition i FC Midtjylland for at rykke egne folk op. Det tiltaler mig meget ved klubben, at man giver sine egne folk chancen. Så for mig handler det om at give den gas på heden, så de kigger min vej,« lyder det fra træneren.

Jeg siger ikke, jeg skal have Bos (Henriksen, cheftræner i FC Midtjylland, red.) job, men hvis jeg beviser mit værd her, er der tradition i FC Midtjylland for at rykke egne folk op. Det tiltaler mig meget ved klubben, at man giver sine egne folk chancen.

Morten Mølkjær, fodboldtræner

Kunne du forestille sig at vende tilbage til aarhusiansk fodbold på et tidspunkt?

Ja, det kunne jeg da sagtens. I min - skal vi kalde det for - ’hjemmeperiode’ efter fyringen i Kolding hjalp jeg både lidt til i Aarhus Fremad og Brabrand, hvor jeg bor 150 meter fra stadion. Så jeg holder mit netværk ved lige,« siger Morten Mølkjær.

Hyldest på Riisvangen Stadion. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen