Bjørnebank til ærkerivaler

Bakken Bears besejrede Horsens IC med 85-72.

Artiklens øverste billede
Bakken Bears' cheftræner Anders Sommer kan fortsat kalde sig for ubesejret i Basketligaen. Foto: Brian Karmark

Det var to ærkerivaler, der stod over for hinanden i Basketligaen torsdag aften, da Horsens IC tog imod de forsvarende danske mestre fra Bakken Bears. Det hele endte med en sejr på 85-72 til gæsterne fra Aarhus. Horsens kom på intet tidspunkt foran, men var alligevel tæt på at fuldføre et stort comeback til sidst.

De aarhusianske bjørne kom ind til kampen som ligaens førerhold med otte sejre ud af otte mulige. Horsensianerne lå nummer fire med en fornem stime på fem sejre i træk. Derfor var det ikke blot æren, men også en vigtig sejr i topstriden, der var på spil, da bolden blev tippet i luften i et stemningsfyldt Forum Horsens.

Der skulle ikke gå længe, før man så to af Bakkens nye mænd, Jarred Ogungbemi-Jackson og Travis Taylor, finde hinanden. I en veløvet kombination dunkede Taylor bolden i kurven til stillingen 15-7 til udeholdet.

I anden periode blev Horsens IC begyndte at blive varme. Det samme gjorde hjemmeholdets helt store stjerne topscoreren i Basketligaen, Khalil Ahmad, som hurtigt scorede seks point efter at have været pointløs i første periode.To hurtige tre point-scoringer af Jarred Ogungbemi-Jackson bragte dog Bakken tilbage til en komfortabel føring – og derfra gik det stærkt. Det sendte holdene til pause med en stilling på 43-27 til danmarksmestrene.

I tredje periode fik Horsens spillet sig tilbage i kampen. Bidrag fra blandt andre Khalil Ahmad, Siler Schneider og Alioune Tew gjorde, at de gule vandt perioden med 22-15. Stillingen var derfor 58-49 til Bakken, da holdene gik ind i fjerde periode.

Dér fortsatte Horsens det gode momentum. Fem hurtige point fra Soufi Diakité og to ramte straffekast fra Andy Cleaves gjorde, at stillingen pludselig var reduceret 58-56. To tre point-scoringer på 30 sekunder fra Tylor Ongwae gjorde dog, at Bakken kunne ånde lettet op for en stund og juble over en ottepointsføring. Horsens kom dog tæt på igen og havde flere muligheder for at bringe regnskabet i balance. Men nogle vigtige rebounds fra Travis Taylor i begge ender og scoringer fra Jarred Ogungbemi-Jackson og Ryan Evans var med til at bringe udeholdet i front med tolv point med to minutter tilbage. Det endte med at være det, der afgjorde kampen, som sluttede med cifrene 85-72 til Bears.

Bakken Bears står dermed fortsat noteret som ubesejrede efter ni kampe og har derudover nu vundet både hjemme og ude over rivalerne fra Horsens i årets grundspil. Samtidig slutter Horsens IC’s sejrstime på fem i træk.

Bakken Bears spiller allerede onsdag 8. december 18:30, når de hjemme tager imod Avtodor Saratov i den første kamp i anden runde af FIBA Europe Cup.

»Jeg er glad for, at vi lukker kampen. Den er tæt, og der er mange gode takter. Horsens gør et godt stykke arbejde med at gøre det svært for os og tvinger os virkelig til at flytte bolden ekstra meget. Det lykkes vi med i perioder, men det afgørende bliver, at vi stepper op defensivt, og kontrollerer reboundspillet, når vi skal,« siger Bakken Bears’ head coach, Anders Sommer, i en pressemeddelelse:

»Første kamp tilbage fra landsholdspausen. Det var godt at kunne løsne op igen og fortsætte med at bygge på. Som frygtet blev vi lidt sløsede i perioder af kampen, men det er godt, at vi fandt rytmen igen, fordi vi har endnu en vigtig kamp foran os på onsdag. Det var en god holdindsats i dag, og vi fik afgjort kampen til sidst, hvilket er det vigtigste,« siger han.

ksa

Læs også

Del artiklen