Ung AGF'er sagde farvel til drengedrømmen: »Jeg er glad for, at jeg turde tage beslutningen«

21-årige Magnus Anbo har haft talentet, som mange drømmer om at have. At være god nok til at spille fodbold professionelt. Alligevel valgte han for to uger siden at lægge støvlerne på hylden - tankerne om at lave noget udenfor fodbolden har han haft i længere tid.

Artiklens øverste billede
Magnus Anbo er færdig med at gå ind i nærkampe for den hvide AGF-trøje. Nu bliver det fremadrettet som fan fra lægterne han følger klubben og holdkammeraterne. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk.

Det 21-årige AGF-talent Magnus Anbo valgte i forrige uge at lægge støvlerne på hylden. En beslutning, der vakte forbavselse blandt de nærmeste holdkammerater og sportschefen. Men også en beslutning, der aftjente respekt.

For normalt er den slags udmeldinger forbeholdt fodboldspillere i trediverne og i karrierens efterår, eller dem der har været mere skadet end spillende. Men Risskov-drengen Magnus Anbo var og er ingen af delene.

»I starten var det meget svært. For det er et drømmejob for de flest drenge. Men som tiden er gået, er jeg også nået et punkt, hvor jeg ikke er i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, jeg har taget,« siger Magnus Anbo.

»Jeg har nået nogle af de mål, som jeg har sat mig. Jeg har spillet professionelt i tre år og været i udlandet, og så har jeg lært en masse fede personer at kende. Men det, der engang var et drømmejob, føler jeg ikke, er det mere.«

Jeg ved ikke, om jeg vil have haft modet til at kunne stoppe, hvis jeg havde spillet fast, men jeg er glad for, at jeg turde tage beslutningen om at vælge noget, der mere åbenlyst passer til mig.

Magnus Anbo, tidligere AGF-spiller.

Mindfull vakuum

»Lige nu laver jeg ikke så meget, det er lidt et vakuum,« siger Magnus Anbo, da Lokalavisen Aarhus fanger ham på en telefon og en slags miniferie, hvor tiden går med at finde ud af, hvad der helt præcis skal ske fremadrettet.

»Den første uge efter jeg kom hjem fra Island, var jeg på et retreat i mindfullness. Og det er nok også noget i den retning, jeg har planer om at forfølge noget mere i den nærmeste fremtid,« fortæller Magnus Anbo, der i lang tid har været optaget af sindet og meditation.

Fodboldspilleren var ellers i starten af i år sendt afsted på en lejeaftale til islandske Stjärnan. Et vellykket lejeophold, hvor den unge back spillede fast. Derfor stod AGFs sportschef også og glædede sig til at få en selvtillidsfuld ung back hjem. Og spilleren selv havde da også nydt fodboldtilværelsen på vulkanøen.

Så det kunne virke som om, at idéen om en tidlig fodboldpension var kommet ud af det blå fra den ene dag til den anden. Men det var, som Magnus Anbo selv formulerer det, en tanke, der langsomt havde krystalliseret sig over længere tid.

»Som person tror jeg, at jeg er en utraditionel fodboldspiller. På mange måder passer jeg godt ind i et fodboldmiljø, for jeg er disciplineret, god til at træne og tage ansvar for min egen udvikling. Men på den anden side er jeg også nysgerrig på mange andre ting rent akademisk og personligt. Og det var bare blevet mere åbenlyst for mig selv, at jeg godt vil udfordres noget mere i de arenaer,« fortæller den nu tidligere AGF’er og tilføjer:

»Og så er jeg meget typen, der ikke kan to ting på samme tid. Dengang jeg skrev kontrakt med AGF, stoppede jeg også min gymnasiale uddannelse for at fokusere på fodbolden, fordi jeg følte, at jeg vil have svært ved at gøre begge dele på samme tid. Jeg har altid investeret mig hundrede procent i de ting, jeg gør.«

Hvis du nu havde spillet mere fast i AGF, tror du så det havde været mere sandsynligt, at du var blevet i fodbolden?

»Jeg tror, det havde været mindre sandsynligt, at jeg var stoppet. Men inden jeg skiftede til AGF, var jeg i citationstegn også lidt en filosofisk type, som læste meget. Jeg ved ikke, om jeg vil have haft modet til at kunne stoppe, hvis jeg havde spillet fast, men jeg er glad for, at jeg turde tage beslutningen om at vælge noget, der mere åbenlyst passer til mig,« siger Magnus Anbo.

Nu kun som fan

Hvad det helt specifik er for en hylde, der passer til Magnus Anbo skal den tidligere fodboldspillere nu til at finde ud af. Men AGF slipper han ikke helt, for han kommer stadig til at følge sine tidligere holdkammerater.

»Da jeg spillede i AGF, var jeg nok både spiller og fan, nu er jeg tilbage til kun at være fan, og det bliver selvfølgelig lidt specielt.«

Fodboldstøvlerne snører han dog ikke lige foreløbig.

»I første omgang tager jeg en pause fra fodbolden, og jeg tror min krop vil have godt af noget ro efter mange år med elitefodbold. Men tiden vil vise, om jeg helt kan lade støvlerne ligge. Det kunne jo være, at jeg fik lyst til at spille i min gamle klub VRI igen,« slutter Magnus Anbo.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen