AGF reagerer på racisme blandt fans

Randers-spilleren Tosin Kehinde har modtaget en række racistiske beskeder på sin Instagram-profil, efter kronjyderne slog AGF. Her er spilleren blandt andet blevet kaldt en abe. Det har nu fået AGF til at reagere på sociale medier, hvor klubben dog melder ud, at man i den pågældende sag ikke kan gøre mere.

Artiklens øverste billede
Randers FC's Tosin Kehinde blev efter søndagens kamp mod AGF udsat for racisme. Arkivfoto: Jens Dresling

»Der er ingen plads til racisme i fodbold og AGF beklager disse kommentarer til Tosin Kehinde - de hører ingen steder hjemme. Alle der spreder racisme og had er ikke velkommen - hverken på vores digitale platforme eller i Ceres Park. Stop det!«

Sådan skriver fodboldklubben AGF i dag på sine officielle Twitter-profil. Årsagen findes i en række beskeder som Randers FC’s sydafrikanske fodboldspiller Tosin Kehinde har modtaget i kølvandet på søndagens kamp mellem de to østjyske klubber.

Her vandt Randers FC med 1-0 over AGF. Et nederlag som gjorde, at enkelte brugere på det sociale medie Instagram valgte, at sende grise- og abe-emojis til Randers-spilleren. Her blev spilleren blandt andet kaldt for en ’monkey’.

Det eneste vi har mulighed for i den slags sager er at tage offentlig afstand fra det og beklage overfor den pågældende spiller. Vi har, såvidt vi kan se, ikke mulighed for at gribe yderligere ind, da det er nogle anonyme profiler, som i øvrigt også skulle være blevet slettet i løbet af i dag.

Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef i AGF.

Kommentarerne gjorde, at Kehinde tirsdag lagde en story op på Instagram med et screenshot af kommentarerne. Og onsdag - dagen efter Instagram-opslaget, er AGF nu også ude med en skarp afstandtagen til kommentarerne.

»Der er ikke nogen plads til racisme - og det er velkendt, at AGF går forrest i den kamp for at fjerne racisme fra fodbolden. Vi er en mangfoldig klub, og der skal være plads til alle. Når vi så oplever, at der er nogen, som identificerer sig selv som AGF-fans og skriver den slags ting til en spiller fra et modstanderhold, så synes vi, at det mindste vi kan gøre, er at tage afstand fra det. For det hører ingen steder hjemme,« udtaler AGFs kommunikationschef Søren Højlund Carlsen.

Men hvorvidt personerne, der har skrevet de racistiske beskeder til Tosin Kehinde, kan findes og få yderligere straf er ifølge kommunikationschefen en sværere størrelse.

»Det eneste vi har mulighed for i den slags sager er at tage offentlig afstand fra det og beklage overfor den pågældende spiller. Vi har, såvidt vi kan se, ikke mulighed for at gribe yderligere ind, da det er nogle anonyme profiler, som i øvrigt også skulle være blevet slettet i løbet af i dag,« siger AGFs kommunikationschef Søren Højlund Carlsen.

Foruden AGFs afstandtagen har Tosin Kehinde fået en masse personlige støttebeskeder, heriblandt også fra AGF-fans - noget som spilleren også har valgt at lægge på sin story.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen