Foreningslivet får tocifret million-boost efter hårdt år

Aarhus Kommune og Salling Fondene giver sport- og fritidslivet 14 millioner kroner i støtte til at genstarte efter et hårdt år med corona.

Artiklens øverste billede
Det aktive foreningsliv er et væsentligt bidrag til sammenhængskraften i Aarhus, lyder det fra Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard.

Det seneste år, hvor coronasmitten har svævet som en mørk sky over landet, har ikke gjort noget godt for en af de ting, vi normalt er rigtig gode til; foreningslivet.

Af sammen grund får sport- og fritidsområdet i Aarhus Kommune nu et økonomisk boost til at genstarte foreningslivet efter et år med nedlukninger og økonomisk pres.

14 millioner kroner bliver det til.

Vigtig del af livet i Aarhus

Det er Aarhus Kommune og Salling Fondene, der er står bag den økonomiske indsprøjtning.

»Vores aktive foreningsliv er et væsentligt bidrag til sammenhængskraften i Aarhus og en helt afgørende forudsætning for rigtig manges trivsel og sociale liv. Med puljen sikrer vi, at fællesskaberne i foreninger fortsat er en vigtig del af livet i Aarhus,« siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Der er afsat 10 millioner kroner til foreninger og aftenskoler. Heraf er der otte millioner kroner til folkeoplysende foreninger, der modtager aktivitetsstøtte fra kommunen, og to millioner kroner til aftenskoler.

En kæmpe indsats

Der er desuden en nødpulje på fire millioner kroner for aktører på sport og fritidsområdet, der er hårdt ramt økonomisk. Penge skal hjælpe med at dække tab og underskud i 2021.

Hjælpepakken er finansieret af Salling Fondene og Aarhus Kommune. Købmand Herman Sallings Fond bidrager med en tredjedel og Aarhus Kommune med to tredjedele.

»Det har været en stor fornøjelse at se, hvordan foreningerne og de mange frivillige har gjort en kæmpe indsats for at få det hele til at fungere under coronakrisens mange udfordringer. Det viser bare, hvor vigtige foreningerne er for Aarhus og for hele genstarten efter corona,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV).

sb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen