Sprinter fra Aarhus slår rekord: Kojo Musah er Danmarks hurtigste på 100 meter

Kojo Musah slår Kristoffer Haris rekord på 100-meter distancen

Artiklens øverste billede
Kojo Musah er nu Danmarks hurtigste mand på 100-meter distancen. Foto: Ritzau Scanpix

Kristoffer Hari er fortid som Danmarks hurtigste på 100 meter.

Den rekord tilhører nu 25-årige Kojo Musah fra Aarhus 1900 Atletik og Løb.

Tirsdag eftermiddag løb Kojo Musah 100-meter distancen i tiden 10,17 sekunder ved et stævne i Kladno i Tjekkiet. Han skar dermed ni hundrededele af Kristoffer Haris rekord.

»Det er en stor forløsning efter en fantastisk indendørs sæson. Tingene gik op i en højere enhed. Men alt var ikke perfekt, og han har smag for mere,« siger træner Mikkel Larsen til Lokalavisen Aarhus.

Et stykke fra OL

Hvis Kojo Musah skal gøre sig forhåbninger om at komme med til OL i Tokyo, skal han dog løbe endnu hurtigere. Her er kravet 10,05.

Han kan dog kvalificere sig ved hjælp af ranglistepoint, hvor resultatet i Tjekkiet gavner rigtig meget. Pointsystemet afhænger dog af en række faktorer - blandt andet hvor mange nationer, der får tildelt wildcards.

Træner Mikkel Larsen håber, at yderligere to store præstationer inden den 29. juni kan være nok til en plads ved OL.

For Kojo Musah er den nye rekord blot et skridt på vejen.

»Jeg drømmer om at løbe 100 meteren under 10 sekunder, det er den gyldne grænse. Men min største drøm er faktisk at sætte et positivt aftryk på atletikken. Hvis jeg kan være med til, at der kommer mere opmærksomhed og flere midler til Dansk Atletik, vil det være stort,« sagde Kojo Musah i marts i år til Lokalavisen Aarhus.

I februar satte Aarhus 1900-sprinteren ny dansk rekord på 60 meter med 6,61 sekunder. Og i 2020 løb han 200 meter på den hurtigste danske tid i 24 år.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen