Sensation: Aarhus-klub er dansk mester

Bordtennis-damerne fra Viby er for første gang blevet danske mestre.

Artiklens øverste billede

Aarhus er blevet en dansk mester rigere. Det skete lørdag aften, da BTK Viby for første gang nogensinde vandt det danske mesterskab i damernes Bordtennisliga.

Det skete efter at have vundet over de regerende mestre fra Hillerød, og der var spænding til det sidste, og man skulle ud i sidste og afgørende sæt, inden aarhusianerne kunne kalde sig mestre.

Viby vandt, selv om holdet befinder sig i en lidt særlig situation. Holdets højest rangerede spiller, Pernille Agerholm er nemlig gravid i syvende måned, men formåede at udmanøvrere sine modstandere med taktisk og hurtigt spil. Holdets næsthøjest rangerede spiller, Pernille Søndergaard, er netop tilbagevendt fra en hofteoperation, og så er der holdets unge 3. dame på blot 17 år, Sally Maribo, som skulle vise sig at afgøre mesterskabet på mest dramatiske vis!

I dansk bordtennis har næsten alle hold overvejende udlændinge til at besætte deres bedste hold. Derfor er det et sjældent syn, når en klub som Viby løber med det danske mesterskab, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Holdet består af en grundstamme på fem danske spillere, og til slutspilskampene hvor der spilles semifinale og finale, har det været de tre lokale spillere Pernille Refstrup Agerholm, Pernille Søndergaard og Sally Maribo, der har stået på holdkortet for den aarhusianske klub.

Det blev det unge talent, der kom til at afgøre finalen.

»Der var så voldsom en spænding i hallen, at man kunne høre en knappenål falde til jorden, og ethvert åndedræt de to spillere tog ved hvert slag. Duellerne bar præg af det umenneskelige pres, som de to damer var pålagt. Alle var på kanten af deres stol. Sally lagde bedst fra land og kom hurtigt foran 4-0. Vibys bænk var i ekstase og kunne fornemme sejren komme inde for rækkevidde! Men så tog Hillerøds coach en klog timeout. Herefter lykkedes det Pia at spille sig på 4-4, og mesterskabet var igen balancerende på en knivsæg. Sally lod sig dog ikke kue, og med sine blot 17 år lignede hun en bund rutineret stjerne, da hun trak fra endnu engang i sættet og til sidst cementerede sejren med 11-6. Bænken jublede og stormede ind på banen for at omfavne den lettede og næsten uforstående Sally Maribo - Hun havde afgjort det! Det var slut,« skriver BTK Viby i en pressemeddelelse.


cko

Læs også

Del artiklen