Aarhusianske håndbold-søstre genforenet i Frankrig

Anna og Maria Berger Wierzba udlever drømmen som professionelle håndboldspillere i Sydfrankrig.

Artiklens øverste billede
Maria og Anna Berger Wierzba spiller og bor sammen i franske Toulon.

I februar skiftede Maria Berger Wierzba med øjeblikkelig virkning fra Aarhus United til Toulon i Sydfrankrig. Dermed blev hun genforenet med sin storesøster Anna, som har spillet i de sydligere himmelstrøg siden sommerferien.

Toulon Saint-Cyr Var Handball er navnet på klubben, der frister en tilværelse i en af verdens bedste håndboldlandes bedste række.

»Det har været dejligt at få min søster herned. Det gik lige pludseligt sindssygt hurtigt, fordi vi fik skader på holdet. Men det er noget, vi altid har drømt om: At komme til at spille på hold sammen. At det så skulle gå i opfyldelse i Frankrig er lidt surrealistisk,« siger 20-årige Anna Berger Wierzba, som mest spiller playmaker.

»Det er megafedt, at det kan lade sig gøre. Det har selvfølgelig været dejligt for mig at have Anna til at introducere mig for det hele, så jeg har fået en god modtagelse hernede. Min største udfordring er helt klart sproget, men det satser jeg på at få styr på efter sommerferien,« fortæller 19-årige Maria Berger Wierzba, da Lokalavisen taler med hende og søsteren over en Teams-forbindelse.

Virtuel student

For der er nemlig rigeligt at se til som professionelle håndboldspiller. Derudover skal lillesøster også gøre gymnasiet færdig med virtuel undervisning.

»Dér har corona været en hjælp, fordi man har vænnet sig til virtuel undervisning, og så skal jeg hjem til Risskov Gymnasium til juni for at tage eksamener og fejre, at jeg bliver student, « siger hun.

Og derefter kan der vente endnu mere håndbold for teenageren, hvis U19-EM bliver en realitet.

I juli skal der efter planen arrangeres U19-EM i Slovenien, og hvis det bliver til noget i disse coronatider, er Maria Berger Wierzba forholdsvis sikker på at være med i truppen.

»Det er megafedt at kunne leve af sin håndbold. Jeg får mere og mere spilletid og selvtillid og føler mig meget privilegeret over, at jeg kan leve af noget, jeg synes er sjovt, og som jeg går op i. Det sætter jeg stor pris på. Det er en drøm,« fastslår Maria Berger Wierzba.

Søstrene bor foreløbig sammen, indtil den sidst ankomne finder en lejlighed i Toulon centrum, der er på størrelse med Aarhus, hvor de er vokset op.

Det er megafedt at kunne leve af sin håndbold. Jeg får mere og mere spilletid og selvtillid og føler mig meget privilegeret, at jeg kan leve af noget, jeg synes er sjovt og som jeg går op

Maria Berger Wierzba, professionel håndboldspiller fra Trøjborg

Mindst én sæson mere

Aarhus-søstrene har begge kontrakt for endnu en sæson, der gerne skulle blive mere normal end denne.

»Vi drømmer begge om at komme i mesterskabsspillet i næste sæson og så spille europæisk. Vi satser benhårdt på, at det bliver nogenlunde normalt hernede efter sommerferien, så vi kan spille foran tilskuere,« lyder det fra Anna Berger Wierzba.

Udlandseventyret har på selve håndboldbanen ikke foldet sig fuldstændig ud. Klubben spiller nedrykningsspil, men skal blot vinde en ud af de sidste fem kampe for at redde sig.

Herefter tager de begge en sæson ad gangen, for der er også noget videreuddannelse hjemme i Aarhus, som bliver aktuelt på et tidspunkt.


Maria (t.v) og Anna Berger Wierzba er nået i mål og spiller for første gang på samme hold.Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.