Aarhus Motion kaster håndklædet i ringen: Årets løbefest aflyses

Aarhus City Halvmarathon bliver udskudt til næste år.

Artiklens øverste billede
Årets løbefest i Aarhus bliver ikke til noget. Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde har arrangøren fra Aarhus Motion besluttet af udskyde løbet til næste år. Arkivfoto: Anita Graversen

På denne ’store aflysningsdag’ er også Aarhus City Halvmarathon, der skulle have fyldt gaderne i Aarhus med tusindvis af løbere 13. juni, fået dødsstødet. For i år.

Aarhus Motion lægger sig dermed i slipstrømmen af Northside, Smukfest og Thomas Helmig, som alle har opgivet at underholde folket i år.

I stedet satser arrangøren fra Aarhus Motion på at kunne rykke det populære løb til næste år

.

Det sker efter den nye genåbningsaftale, der gør det umuligt at arrangere et løb af den størrelse.

»Det er gået, som vi havde frygtet, må man sige. Vi kan ikke arrangere et løb af vores størrelse med de restriktioner, vi er blevet pålagt. Med 150 deltagere i hver gruppe og et maksimalt deltagerantal på 3.000, ville det tage 16-18 timer at afvikle løbet, så det ville blive noget natteroderi,« siger Jeanette Boye Sørensen, som er eventchef og daglig leder hos Aarhus Motion, der holder til på Søren Nymarks Vej i Højbjerg.

Halvering af medarbejderstab

Her har man været så hårdt ramt af følgerne af corona-restriktioner, at hele 26 arrangementer er blevet aflyst, hvilket har medført afskedigelser af medarbejdere, oplyser Jeanette Boye Sørensen.

»Vi har desværre været nødt til at halvere vores medarbejderstab, så vi er gået fra 14 til 7 ansatte,« siger hun.

Løbsarrangøren har haft svært ved at forstå, at der skulle være sundhedsfaglige begrundelser for at differentiere mellem, om folk står i en sektion til et motionsevent eller til andre store arrangementer som eksempelvis Superligafodbold.

Det er gået, som vi havde frygtet, må man sige. Vi kan ikke arrangere et løb af vores størrelse med de restriktioner, vi er blevet pålagt. Med 150 deltagere i hver gruppe og et maksimalt deltagerantal på 3.000, ville det tage 16-18 timer at afvikle løbet, så det ville blive noget natteroderi

Jeanette Boye Sørensen, eventchef og daglig leder hos Aarhus Motion

»Vi er lidt ærgerlige over, at der ikke er blevet skelet mere til folkesundheden. Og så undrer vi os over, vi kun må have 150 mennesker i grupper, når man kan gå til fodbold med 500 i hver gruppe,« siger hun.

Men hvorfor så ikke rykke løbet til efteråret?

»Vi tør ikke rykke Aarhus City Halvmarathon til efteråret, fordi det ser ud til, at restriktionerne også bliver rykket. Det prøvede vi sidste år for derefter at aflyse senere.«

I 2022 er det planen., at løbet skydes i gang 12. juni.

»Vi håber, at mange af de 7.500 tilmeldte deltagere vil rykke med,« siger eventchefen fra Aarhus Motion.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen