AGF ansætter tidligere Liverpool-spiller som sportschef

AGF præsenterer nordmanden Stig Inge Bjørnebye som ny sportschef

Artiklens øverste billede
Stig Inge Bjørnebye(tv), der har en fortid i Liverpool, er ny sportschef hos AGF

AGF oplyser i en pressemeddelelse, at klubben har ansat nordmanden Stig Inge Bjørnebye som ny sportschef.

Den 51-årige nordmand har senest været sportschef i Rosenborg BK. Nu går turen til Aarhus, hvor han tiltræder i AGF med øjeblikkelig virkning.

"Stig er en moden og erfaren fodboldleder, der har en stor international karriere bag sig som aktiv, og som leder har han erfaring som assistenttræner for det norske landshold, han har været cheftræner, udviklingsdirektør i det norske fodboldforbund og senest sportschef i Rosenborg. Så han er en stor kapacitet med et godt kendskab til skandinavisk fodbold opbygget gennem mange års virke. Vi har været gennem en god proces med mange samtaler med Stig og er blevet bekræftet i, at han er det rigtige match for os. Så vi glæder os til at tage hul på samarbejdet og til at byde ham velkommen i AGF," siger adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen, i pressemeddelelsen.

Stig Inge Bjørnebye spillede størstedelen af sin aktive karriere i engelsk fodbold, hvor han fra 1992 til 2000 var på kontrakt hos Liverpool, inden han spillede tre år i Blackburn Rovers. I mellemtiden var han dog også på et kort besøg i dansk fodbold, hvor han var lejet ud til Brøndby i foråret 2000.

Som træner har han været assistenttræner for det norske landshold og cheftræner i IK Start. I marts 2015 tiltrådte han i Rosenborg BK som sportschef. Nu hedder klubben AGF, og nordmanden ser frem til sit nye arbejde i Aarhus.

"Der er skabt et godt grundlag AGF i de senere år, som vi skal bygge videre på - og det er noget af det, der har tiltrukket mig ved stillingen; At jeg kan være med til at bygge videre på det flotte arbejde, der er i gang og som jeg ser frem til at fortsætte sammen med de mange dygtige medarbejdere, som er i klubben, som jeg glæder mig til at blive kollega med," siger AGF's nye sportschef i pressemeddelelsen.

AGF oplyser, at Stig Inge Bjørnebye først skal have en covid-19 karantæne overstået, inden han starter op på Fredensvang.

jwh

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen