Mikkel Jensen fik i 2020 Le Mans-debut med det russiske G-Drive-hold, hvor de kom på en 5. plads i LMP2-klassen.

Mikkel Jensen fik i 2020 Le Mans-debut med det russiske G-Drive-hold, hvor de kom på en 5. plads i LMP2-klassen. Foto: Clément Marin

Ung aarhusianer skal køre 24-timers-løbet Le Mans sammen med Kevin Magnussen

Når der i 2022 skal køres 24-timers-løbet Le Mans, bliver det med en aarhusianer som en af kørerne for Peugeot, der vender tilbage til løbet efter ni års pause

Af
Jesper Gundorph

Sport 26-årige Mikkel Jensen fra Hasselager har skrevet kontrakt med Peugeot Sport, der i 2022 vender tilbage til det prestigefyldte Le Mans-løb og resten af World Endurance Championship. Den franske bilfabrikant, der senest vandt løbet i Le Mans i 2009, får, udover Mikkel Jensen, også Kevin Magnussen med på holdet.

Peugeot har ikke deltaget i Le Mans, siden bilfabrikanten parkerede racerbilen i 2012, men udsigten til at skulle køre i den nye hyperbil, som Peugeot er ved at bygge, er noget, der glæder Mikkel Jensen, der fik sin debut i det franske løb sidste år.

"Le Mans er nok det største racerløb i verden, hvis man ser bort fra formel 1. Og med Peugeot er ambitionen at vinde Le Mans og blive verdensmester," siger hurtigkøreren fra Hasselager.

Muligheder for 2021

Selvom Peugeot først kommer til at deltage i Le Mans i 2022, så satser den unge aarhusianer på også at kunne deltage i 24-timers-løbet i juni i år.

"Jeg regner med, at jeg skal køre Le Mans til sommer, men jeg har ikke noget på plads endnu. Jeg har flere tilbud, som vi kigger på," fortæller Mikkel Jensen.

Selvom han ikke deltager i den øvrige WEC-serie, kan den unge aarhusianer deltage i det prestigefyldte løb, da der er plads til flere biler i løbet, end der er i de andre løb.

"Udover de biler, der kører hele WEC-serien, så er der også mesterskaber i USA, Europa og Asien, hvor vinderne af de forskellige løb får en invitation til Le Mans. Det vil sige, at der i Le Mans kører 62 biler, hvor der i de andre løb måske vil være 35 biler," forklarer den 26-årige racerkører.

Høje forventninger

For den unge aarhusianer er interessen for løbet blandt danskere stor. Forventningerne til de danske deltagere er høje hvert år, efter Tom Kristensen har skabt en dansk vindertradition i løbet ved at have vundet ni sejre, hvilket er flest af alle nogensinde.

"Det er stort at være med som dansker, fordi Tom Kristensen-effekten kører videre. De danske fans er helt vilde med det her løb, så man kan mærke, at der er rigtig meget opmærksomhed, når man kører," fortæller Mikkel Jensen.

24-timers-løbet i Le Mans løber af stablen lørdag 12. juni.

Om Le Mans

Peugeot vil med sin nye bil tage del i den nye Hypercar-klasse, der kommer til at have de hurtigste biler i det prestigefyldte racerløb, hvor hastighederne ofte rammer 330 km/t.

Udover Hypercar-klassen, er der i Le Mans-løbet også en LMP2-klasse og en GT-klasse. Bilerne i LMP2 (Le Mans Prototype) er specialbygget til Le Mans og de andre udholdenhedsløb, mens GT (grand tourer) er sportsvogne som Porsche og Ferrari.

Det franske løb er en del af World Endurance Championship - en løbsserie bestående af seks- og otte-timers-løb foruden 24-timers-løbet i Le Mans.

Publiceret 27 February 2021 06:00