Jesper Christensen og Abdullah Özturk fra Fuglebakken KFUM skal i gang med at søge økonomiske midler i to af kommunens puljer, hvis grusbanen på Frydenlund skal forvandles til en kunstgræsbane.

Jesper Christensen og Abdullah Özturk fra Fuglebakken KFUM skal i gang med at søge økonomiske midler i to af kommunens puljer, hvis grusbanen på Frydenlund skal forvandles til en kunstgræsbane. Foto: Kim Skovrup Andersen

Fuglebakken KFUM et skridt tættere på kunstgræsbane

Efter et møde med embedsmænd fra forvaltningen og en drøftelse på seneste kulturudvalgsmøde, ser det ud til, at Fuglebakken kan komme videre med kunstgræsbane-projekt, hvis klubben søger nogle puljer og optager et lån

Af
Kim Skovrup Andersen

Ifølge formanden for Kulturudvalget, Steen Bording Andersen (S), er Fuglebakken KFUM kommet et kæmpe skridt tættere på en kunstgræsbane på Frydenlund i det vestlige Aarhus.

For nylig luftede den traditionsrige fodboldklubs formand, Jesper Christensen, sin kritik over, at der er en skævvridning i måden, som der gives tilskud til kunstgræsbaner fra kommunens side. Og at klubben var blevet pålagt ekstra omkostninger i form af støjskærm, jordkørsel og vandafledning i forbindelse med en realisering af projektet, som kommunen i første omgang har støttet med 3,14 millioner kroner.

Men nu kan der være flere penge på vej. Det kræver dog, at der bliver søgt i to forskellige puljer.

Fuglebakken KFUM mangler at samle to millioner kroner ind, hvis man vælger at anlægge en kunstgræsbane på den nuværende grusbane. Og efter et konstruktivt møde mellem forvaltningen og Fuglebakken KFUM har man fundet ud af, at halvdelen af pengene kan findes i to puljer.

Det drejer sig om 'Puljen til alternative løsninger for kunstgræsbane', hvor man tester materialer, der ikke forurener lige så meget som granulat og 'Puljen til idrætsfaciliteter', hvor der er penge, som er øremærket projekter i udsatte boligområder som Frydenlund.

Langtidslån

Det vil give i alt give en million kroner.

"Klubben skal søge i begge puljer, men jeg vil sige, der er gode muligheder for at få fat i nogle penge, fordi der ikke er vildt mange projekter i pipelinen dér," siger Steen Bording Andersen og peger på, at Fuglebakken KFUM kan låne den resterende million gennem Kommunekredit, hvor klubben kan afdrage pengene over 20 til 30 år.

"Den løsning ser vi mange steder blandt klubber og foreninger, og jeg synes, at Fulgebakken KFUM kan komme et kæmpe skridt videre. Og det er helt sikkert, at forvaltningens gode folk står klar til at hjælpe Fuglebakken, hvis der skulle opstå problemer," fastslår han.

Steen Bording Andersen er formand for Kulturudvalget.

Steen Bording Andersen er formand for Kulturudvalget.

Kulturudvalgsformanden roser i øvrigt klubbens arbejde med selv at have samlet 1,3 millioner kroner ind siden 2018.

"Det er ret imponerende og virkelig godt gået, det må jeg sige. Fuglebakken KFUM ligger jo ikke i et område i Aarhus, hvor folk vælter sig i penge," siger Steen Bording Andersen.

KUNSTGRÆSBANER

  • Kunstgræsbaner i Aarhus Kommune er foreningsejede. Det betyder, at det ikke er Aarhus Kommune, men de enkelte foreninger, der ejer banen og har ansvar for drift, vedligeholdelse, administration og booking af kunstgræsbanen. Kommunen støtter foreningerne med et anlægstilskud, der som regel udgør 3,14 millioner kroner og et driftstilskud på 50.000 kroner årligt.

Publiceret 26 December 2020 13:00