28-årige Fatah Abdirahman er ugens gæst i KSDH, som er Jyllands-Postens podcast om AGF, hvor han fortæller om sine ny stilling hos 'de hviie'.

28-årige Fatah Abdirahman er ugens gæst i KSDH, som er Jyllands-Postens podcast om AGF, hvor han fortæller om sine ny stilling hos 'de hviie'. Arkivfoto: Martin Jørgensen

Trænerkomet fra Aarhus V får cheftitel hos AGF:

"Jeg kunne ikke sige nej"

Fatah Abdirahman er i en alder af blot 28 år blevet udnævnt til teknisk chef hos AGF

Af
Jonas Wrede Hansen

"Jamen det er det her, jeg elsker!"

Så kort og kontant lød det fra en 17-årig Fatah Abdirahman, da Lokalavisen Aarhus tilbage i 2009 mødte det unge trænertalent, imens han styrede Lystrups årgang 98-drenge rundt på boldbanerne i den nordlige del af Aarhus. Det gjorde han med en attitude, der i den grad strålede af entusiasme for fodboldspillet, og siden er det gået stærkt for aarhusianeren, der har kenyansk og somalisk baggrund, men er opvokset i Møllevangen i Aarhus V.

Tirsdag i sidste uge blev han således forfremmet til teknisk chef hos AGF. Det betyder, at han nu skal sørge for, at flere spillere tager springet fra talentafdelingen ind på cheftræner David Nielsens mandskab i Superligaen.

"Jeg har drømme og ambitioner om at prøve mig af på allerhøjeste niveau. Og så kom Jacob Nielsen (direktør i AGF, red.) og bestyrelsen med den her titel. Det kom sådan lidt ud af det blå, men jeg kunne ikke sige nej," fortæller Fatah Abdirahman i KSDH, som er Jyllands-Postens podcast om AGF, hvor han i afsnit 32 er ugens gæst.

En detaljeret karriereplan

Det er 11 år siden, at Fatah Abdirahman imponerede som træner for de unge drengespillere i Lystrup, der gik ubesejret igennem deres pulje. Siden har han som ungdomstræner været forbi talentafdelingerne i Superliga-klubberne Randers FC og FC Midtjylland, før han først blev U15-træner og efterfølgende havde stor succes som både U17- og U19-træner i AGF's talentafdeling. Han er indehaver af en UEFA A-licens og regner med at opnå en UEFA Pro-licens i løbet af næste år, hvilket ifølge hans egne oplysninger vil gøre ham til den yngste dansker nogensinde med den højeste trænerlicens indenfor europæisk fodbold.

LYT TIL HELE INTERVIEWET MED FATAH ABDIRAHMAN I KSDH, SOM ER JYLLANDS-POSTENS PODCAST OM AGF

"Kunsten for mig er hele tiden at blive stimuleret og udviklet. Der er jeg lidt ligesom en spiller. Jeg vil også lægge på, og jeg vil også gerne til udlandet en dag, og jeg synes, at det kun er godt, at man som træner også har ambitioner," fortæller Fatah Abdirahman, der for ni år siden satte sig ned og udfyldte en detaljeret karriereplan for, hvad han ville opnå.

De fleste af punkterne har han allerede sat flueben ud for, og det har han altså kunnet før, han er fyldt 30 år. I den meget ambitiøse og målrettede plan er der også et punkt, som hedder cheftræner i Superligaen, men Fatah Abdirahman er meget bevidst om, at tingene heller ikke skal gå hurtigere, end at han selv kan nå at følge med.

"Lige nu har jeg det fantastisk med at arbejde i baggrunden med talenterne. Jeg har det også sådan, at man skal passe på med, at man ikke vil springe for mange led over på én gang," fortæller han og tilføjer:

"Men jeg har helt klart en ambition om at blive cheftræner på et tidspunkt."

UGENTLIG PODCAST OM AGF

Hele interviewet med teknisk chef Fatah Abdirahman kan høres i afsnit 32 af 'KSDH', som er Jyllands-Postens podcast om AGF. Hver uge vender værterne Mikkel Hemmer-Hansen og Jonas Wrede Hansen de seneste nyheder og går i dybden med aktuelle emner, der altid omhandler 'de hviie' fra Fredensvang. Hør 'KSDH' dér, hvor du normalt lytter til podcasts eller på jp.dk/ksdh

Publiceret 20 December 2020 08:38