Malene Lind Pedersen (t.v.) og Alberte Rimdal fra Aabyhøj Basketball har spillet sammen på forskellige ungdomslandshold i basketball. Nu gælder det seniorlandsholdet.

Malene Lind Pedersen (t.v.) og Alberte Rimdal fra Aabyhøj Basketball har spillet sammen på forskellige ungdomslandshold i basketball. Nu gælder det seniorlandsholdet. Foto: Kim Skovrup Andersen

Åbyhøj-piger klar til udenlandseventyr: Turen går til Letland og USA

Malene Lind Pedersen og Alberte Rimdal fra Aabyhøj Basketball landsholdsdebuterer i denne uge. Efter sommerferien gælder det så collegebasketball i USA

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport Forventningens glæde er stor hos de to 18-årige gymnasie-elever Malene Lind Pedersen og Alberte Rimdal. Begge er nøglespillere og pointslugere hos dameligaholdet Aabyhøj Basketball, og de har gjort det så godt, at landsholdstræner Jesper Krone har udtaget dem til to EM-kvalifikationskampe i denne uge.

Landsholdsdebuten bliver ud over det sædvanlige, da holdet skal befinde sig i en såkaldt boble i den lettiske hovedstad Riga for at overholde diverse corona-restriktioner. Her skal spillerne, trænere og alle andre omkring holdet opholde sig på samme etage på et hotel hele tiden, undtagen når de skal spise måltider på hotellet, træne eller spille kamp.

Når man skal ud i den store verden, er det med mundbind i disse corona-tider. Alberte Rimdal har som den første spiller fået et fra sin klub, mens Malene Lind Pedersen forlbig må nøjes med et sort.

Når man skal ud i den store verden, er det med mundbind i disse corona-tider. Alberte Rimdal har som den første spiller fået et fra sin klub, mens Malene Lind Pedersen forlbig må nøjes med et sort. Foto: Kim Skovrup Andersen

Og det bliver med en kæmpestor ja-hat, at Åbyhøj-duoen tager afsted.

"Selv om det bliver anderledes at være i en boble, glæder jeg mig bare så meget. Det bliver en megafed oplevelse," siger Alberte Rimdal, der som 15-årig flyttede fra Køge til det jyske for at blive bedre til basketball.

"Det var en lidt voldsom beslutning, og i starten aftalte jeg med mine forældre, at jeg tog det første år, som var det et år på efterskole. Men jeg er blevet så glad for klubben, at jeg er blevet hængende," siger hun.

Går på Marselisborg Gymnasium

Malene Lind Pedersen og Alberte Rimdal går i samme Team Danmark-klasse på Marselisborg Gymnasium og bliver studenter til sommer. Og så kalder den amerikanske college-basketdrøm. Begge landsholdsdebutanter fra Åbyhøj har nemlig planer og ambitioner om at spille collegebasket i sportsgrenens moderland.

"Jeg har skrevet en kontrakt med Florida Gators, så det er planen, jeg tager derover efter studentereksamen. Her er der sørget for alt. Fri kost, logi og lidt lommepenge," fortæller Alberte Rimdal.

For Malene Lind Pedersens vedkommende har et kommende USA-eventyr stået lidt standby på grund af en knæskade.

Man skal bruge bolden for at komme på landsholdet.

Man skal bruge bolden for at komme på landsholdet. Foto: Kim Skovrup Andersen

"Jeg har lige skulle se og mærke, om jeg kunne komme tilbage på mit tidligere niveau. Det er gået godt, så jeg skal snart tage stilling til, hvor jeg skal spille collegebasket henne, men jeg er sikker på, at jeg også skal afsted," siger Malene Lind Pedersen.

Men her stopper ambitionerne ikke.

"Vi skal da også spille WNBA (Den kvindelige professionelle basketball-liga i USA, red.) på et tidspunkt og leve af det," kommer det fra en selvsikker Alberte Rimdal.

Malene Lind Pedersen (t.v.) og Alberte Rimdal fra Aabyhøj Basketball har spillet sammen på forskellige ungdomslandshold i basketball. Nu gælder det seniorlandsholdet.

Malene Lind Pedersen (t.v.) og Alberte Rimdal fra Aabyhøj Basketball har spillet sammen på forskellige ungdomslandshold i basketball. Nu gælder det seniorlandsholdet. Foto: Kim Skovrup Andersen

Og de tager heller ikke til Letland for at hygge sig.

"Vi skal mindst vinde en kamp for at kunne kvalificere os til EM, og det går vi da efter. Det ville være megastort," siger Malene Lind Pedersen.

Til tops i Danmark

De hjemlige ambitioner for spillerne fra den traditionsrige aarhusianske basketballklub er også tårnhøje.

"Jeg synes, vi har en god chance for at komme i pokalfinalen og DM-finalen i denne sæson. Det er vores mål, og det tror vi på, vi kan," siger Malene Lind Pedersen, der selv har særdeles gode minder fra pokalfinalen i 2019, hvor hun blev kåret som pokalfighter i en kamp, som Aabyhøj Basketball sejrede i.

EM-kvalifikationskampe

  • Danmark møder Tjekkiet fredag 13. november og Rumænien søndag 15. november.
  • Alle EM-kvalifikationskampe spilles i Riga i Letland, hvor hvert hold har sin boble. Det danske landshold bor på samme etage, og man må kun forlade etagen for at spise i en speciel spisesal eller i forbindelse med træning og kampe.
  • Ekstra Bladet sender begge landsholdets kampe direkte.

Publiceret 11 November 2020 13:45