Lucca og Jens-Marius ved allerede nu, at de vil helt til tops

Allerede nu ved purungt dansepar, at de vil gå efter drømmen, og det kræver penge. For dans er en dyr sport

Af
Trille Skøtt-Jensen

Indsamling 13-årige Lucca Sørensen og 12-årige Jens-Marius Aarslev Flytlie fra Tranbjerg er bidt af en dansevirus. De ved allerede nu, at de kommende år kommer til at stå på mere og mere dans, for de danser så godt sammen, at de overvejer at blive professionelle. Og skal de den vej, så koster det penge.

"Når man træner meget, så bliver man jo bedre, og så bliver det også dyrere. Vi skal have penge til at rejse til udlandet, til sko, tøj og til en træner," fortæller Lucca.

Derfor søger det talentfulde unge dansepar nu velvillige donorer, der vil støtte den indsamling, som Luccas mor har startet på Facebook. Dans er en dyr sport. Og de vil meget gerne udvide antallet af enetimer med træner, hvis de får pengene til det.

Fra hiphop til sportsdans

De træner 15 timer om ugen fordelt på fire dage. Både på hold og alene med deres træner.

De har danset, siden de var tre år. De danser sportsdans - og det var ikke lige det, som Jens-Marius' mor havde regnet med.

"Min mor var helt sikker på, jeg skulle danse hip hop. Men det var ikke lige mig. Jeg prøvede begge dele - mange flere følelser ind over, det er en flot måde at komme hen over gulvet på," fortæller han.

Lucca forklarer, at der både er glade og alvorlige danse, så de skal både have styr på dansetrin og mimikken.

For to år siden fandt de sammen som dansepartnere. De dansede begge på hold hos VM dans - og under en køretur til en konkurrence havnede de i samme bil. Og så blev de enige om, at de ville danse sammen - selvom de begge havde andre dansepartnere. Men dansebranchen er hård, og de bedste skal danse med de bedste. Ambitionen er der.

Verdensmester!

"Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil være verdensmester," fortæller Jens-Marius. Og Lucca bakker ham op.

"Det er helt naturligt, når man dyrker en sport, at så vil man være den bedste," siger hun.

Deres liv går mest med træning, og det koster på oplevelser med venner udenfor danseskolen. For det er der ikke tid til.

"Men heldigvis har vi mange gode venner herude på danseskolen. Især efter træning hygger vi os meget med hinanden. Nogen gange kan det tage meget lang tid at komme herfra," forklarer det unge dansepar, inden det må ind til træning.

Målet er at samle 25.000 kroner ind.

Hvis man vil støtte det unge par, samler det ind på: https://sponsor.me/JensMariusogLucca

Publiceret 21 October 2020 08:00