Salling direktør Marianne Bedsted præsenterer AGF-trøjen med Salling på ryggen.

Salling direktør Marianne Bedsted præsenterer AGF-trøjen med Salling på ryggen. Pressefoto

Salling kommer på AGF-trøjerne: Største klubsponsorat nogensinde i dansk kvindefodbold

Kvindefodbolden i Danmark og særligt i Aarhus skal styrkes og løftes, så vilkårene for spillerne bliver bedre, og endnu flere piger får lyst til at spille fodbold.

Det er ambitionen bag et nyt samarbejde mellem AGF Kvindefodbold og Salling, som ifølge parterne er det største klubsponsorat indenfor kvindefodbold nogensinde.

"Udviklingen af dansk kvindefodbold er inde i en rivende udvikling - både på bredde og på eliteniveau. Vi har i Salling Group i forvejen et godt og tæt samarbejde med AGF, og derfor er det helt naturligt for os nu at udvide det samarbejde til også at indbefatte kvindefodbolden, så vi kan bidrage til at give sporten et løft," siger Sallings direktør Marianne Bedsted i en pressemeddelelse.

Fokus er på at udvikle vilkårene for de mest talentfulde spillere på både senior og talent-niveau.

"Fodbolden er landets hurtigst voksende sportsgren for piger, og vi mener, at det er vigtigt, at de får bedre vilkår. De unge talenter har brug for rollemodeller at spejle sig i, og de har selv brug for seriøse og gode forhold, så de kan tage det næste skridt med deres sport," siger Marianne Bedsted.

Konkret betyder det nye samarbejde, at Salling kommer på spillertøjet hos AGF’s Gjensidige Kvindeliga-hold og hos talentholdet, der spiller i landets bedste række for U18 hold.

"En vigtig del af samarbejdet med Salling handler om et fælles løfte om at være med til at løfte rammerne og vilkårene for kvindeelitefodbolden. For eksempelvis at faciliteterne skal løftes og at vi skaber en bedre og mere professionel dagligdag. Vi sigter ikke efter ligestillet vilkår mellem 3F Superligaen og vores hold, men vi stræber efter at skabe lige vilkår for at blive en dygtigere fodboldspiller - og det gør vi ved at forbedre rammerne for kvinderne. Det giver Salling os nu mulighed for, og vi er utrolig glade for, at de har lyst til at være med til at være i dette projekt for kvindefodbolden," siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve.

AGF og Salling har aftalt ikke at sætte et konkret beløb på samarbejdet.

Publiceret 05 October 2020 07:48