Foto:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

AGF vil være blandt de bedste klubber i Skandinavien

AGF har fredag offentliggjort en plan for en række sportslige målsætninger, der skal være opfyldt inden 2025

Når det nye stadion i Aarhus efter planen er indviet i 2025, så skal AGF være blandt de allerbedste klubber i Skandinavien. Det er ambitionen hos 'De hviie', der fredag i en pressemeddelelse har offentliggjort en række sportslige målsætninger frem mod 2025.

Med bronzemedaljerne i sidste sæson og kvalifikation til europæisk fodbold nåede AGF nemlig denne sommer i mål med de sportslige pejlemærker, som i 2014 blev udstukket i koncernens femårsplan efter nedrykningen fra Superligaen.

I den nye plan er det blandt andet målet, at AGF skal opnå deltagelse i et europæisk gruppespil inden 2025, ligesom at det er planen, at klubben skal have vundet to medaljer i Superligaen.

Indfrielsen af de sportslige målsætninger skal ske ved en fortsat gradvis og betragtelig forøgelse af det sportslige budget, hvilket primært skal realiseres ved, at størstedelen af indtægterne fra en given transfer altid vil blive geninvesteret i det sportslige setup fordelt over en treårig periode. Klubben skal fortsætte med at investere i yngre, sultne og salgbare spillere og fokus på differentierede kontraktudløb i truppen. Samtidig skal klubben fortsat have en organisk vækst på de primære indtægtskilder, som er tv-, sponsor- og matchday-indtægter samt venue/koncerter.

AGF indleder mandag den nye Superliga-sæson med klassikeren hjemme mod Vejle Boldklub.

jwh

2025-plan

De sportslige målsætninger frem mod 2025 er:

• I sæson 2020/21 skal AGF først og fremmest kvalificere sig til Mesterskabsspillet og europæisk deltagelse i 2021/22.

• Hvert år skal AGF som minimum være i Mesterskabsspillet

• Senest i 2025 skal AGF minimum to gange have vundet medaljer i Superligaen.

• Senest i 2025 skal AGF minimum én gang være kvalificeret til et europæisk gruppespil.

• I 2025 skal AGF stadigvæk være den mest vindende klub i den danske pokalturnering, og som minimum opnå den 10. pokaltitel (pt. 9 titler).

Kilde: AGF

Publiceret 11 September 2020 09:45