Arkivfoto:

Arkivfoto: Katrine Marie Kragh/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Aarhus City Halvmarathon aflyses: Over 8.000 har købt startnummer

Aarhus Motion har erkendt, at det ikke er muligt at afholde årets halvmarathon

Det bliver ikke muligt at afholde årets udagave af Bestseller Aarhus City Marathon. Det oplyser arrangør Aarhus Motion i en pressemeddelelse.

I første omgang blev motionsløbet flyttet fra den oprindelige dato 14. juni til 11. oktober på grund af situationen med covid-19-pandemien. Men på grund af, at forsamlingsforbuddet er forlænget, er det ikke muligt at afholde det i oktober, og dermed bliver Aarhus City Halvmarathon helt aflyst i år.

”Vi havde krydset fingre og holdt vejret i et spinkelt håb om, at det hele ville se bedre ud på nuværende tidspunkt, og samtidig har vi ventet på regeringens udspil i forhold til de respektive hjælpepakker og forsamlingsforbuddet. Hjælpepakkerne er i den forbindelse ikke det springende punkt i aflysningen, men midlerne er afgørende for Aarhus Motion, selvom det kun dækker en brøkdel af det økonomiske tab, som foreningen lider ved en aflysning,” siger Carsten Brandt, formand for Aarhus Motion, i pressemeddelelsen.

Mere end 8000 deltagere er tilmeldt Bestseller Aarhus City Halvmarathon, og deltagerne kan udover at overflytte sit startnummer også donere startgebyret til de mange foreninger, som hvert år hjælper til. Mere end 74 Østjyske idrætsforeninger modtager en betydelig støtte, og en aflysning vil derfor have en stor konsekvens for mange af de mindre foreninger, oplyses det i pressemeddelelsen.

Det er dog også muligt at få sine penge tilbage.

”Vi håber, at vores deltagere vil hjælpe os på vej ved at overflytte deres startnummer til 2021. Det vil gøre en stor forskel for os, og så har løberne jo også en god motivation for at fastholde deres løbetræning. Vi glæder os til næste år, hvor vi vil holde en stor løbefest i de aarhusianske gader d. 13. juni 2021,” fortsætter Carsten Brandt i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 28 August 2020 15:01