Jesper Nøddesbo har været med til at omdanne en ridehal i Hørslev til en tre padeltennisbaner.

Jesper Nøddesbo har været med til at omdanne en ridehal i Hørslev til en tre padeltennisbaner. Foto: Kim Skovrup Andersen

Verdensberømt håndboldstjerne slår til og kaster sig ud i ny sportsgren ved Aarhus

Jesper Nøddesbo prøver kræfter med livet som padeltenniscenterejer i Hørslev ved Harlev

Af
Kim Skovrup Andersen

Nystartet 39-årige Jesper Nøddesbo, der i øjeblikket tilbringer sin karrieres efterår i Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, har i den seneste tid ofte været i Hørslev ved Harlev.

Årsagen til det, er, at han sammen med tre samarbejdspartnere netop har åbnet tre padeltennisbaner i en tidligere ridehal ved en juletræsplantage i landsbyen i den vestlige del af Aarhus Kommune.

"Ja, banerne ligger lige på vejen mellem mit job i Silkeborg og vores hus i Højbjerg, så jeg svinger tit forbi," fortæller den tidligere landsholdsspiller, som vendte hjem til Danmark sammen med sin kone og to døtre efter ti år i Spanien.

Valget faldt på Højbjerg.

"Efter at have boet i Barcelona ville vi gerne have en større by indenfor rækkevidde. Vi har et vennepar, der bor i og talte godt om Højbjerg-området og Kragelundskolen, og det er vi blevet meget glade for," fortæller Jesper Nøddesbo.

Hans tidligere holdkammerater i Kolding IF - Lars Krogh Jeppesen og Pelle Linders - har åbnet padeltennisbaner i henholdsvis Jylland og Sverige og inspireret Nøddesbo til at kaste sig ud i udfordringen.

"Der er virkelig fart på padeltennis-udviklingen i Sverige, og det er ved at sprede sig til Danmark," forklarer han.

Og nu også til Tandrupvej 2 i Hørslev.

"Vi glæder os meget til, at lokalbefolkningen og resten af Aarhus stempler ind herude. Vi ligger i nogle anderledes omgivelser end de andre padeltenniscentre, som ofte er placeret i industrikvarterer," siger Nøddesbo.

Navnet på centret er 'WePadel', og det har sin naturlige forklaring:

"Navnet kommer sig af, at vi er fire, og det er et fælles projekt. Det giver også en vi-følelse at spille padel. Jeg håber da selv på at komme herud og spille en masse med min vennegruppe. Det at man som venner kommer ud og laver noget fysisk aktivt sammen, synes jeg kan noget," siger Jesper Nøddesbo og fortsætter:

"Det fascinerende ved padeltennis, er, at det er så let at gå til. Der er ikke så mange andre sportsgrene, man kan gå direkte ind på banen og så slå dueller. Der er en bagvæg, så bolden forsvinder ikke så tit og kommer ud af spil, så der er ikke så meget spildtid. Vi har holdt nogle prøvetimer herude, og det giver mig god energi at se folk, der ikke har prøvet det før, have det skidesjovt, første gang de får et padelbat i hånden."

Eksperthjælp fra Spanien

De tre baner er bygget med spansk eksperthjælp.

"Jeg brugte mine kontakter i Barcelona og har fået en af de bedste producenter til at hjælpe med at opføre banerne. Her er højt til loftet og gulvvarme, der giver en konstant temperatur. Derudover har vi fået lavet omklædningsfaciliteter med bad og toiletter. Jeg håber det her sted kan blive et samlingspunkt. Så ville jeg blive meget glad og stolt," siger Jesper Nøddesbo.

WePadels åbningstider er fra klokken 6 til 23, og der bookes via wepadel.dk, hvor man får en kode per sms, som giver adgang til banen.

"Vi arbejder på at gøre noget ved miljøet, så det bliver hyggeligt at hænge ud efter, man har spillet. Og så kører vi i øjeblikket nogle åbningstilbud på klippekort," forklarer han.

Jesper Nøddesbo tror på, at padeltennis kan tiltrække folk i alle aldre.

"Padeltennis er en placeringssport, hvor det ikke er nødvendigt at spurte rundt, og så er det ikke så belastende for leddene. Det er en sport, man kan blive gammel i," fastslår Jesper Nøddesbo.

En sport man derimod ikke kan blive gammel i er håndbold.

Og når man som stregspilleren er på vej mod de 40 år, kan han godt snart se en afslutning på en succesrig håndboldkarrieren og lægge harpiksen på hylden.

"Lige nu har jeg kontrakt for denne sæson. Jeg tager et år ad gangen og forsøger at finde nogle sjove projekter, hvor der er en god energi som det her padelcenter. På den måde ser jeg mig selv som meget privilegeret, at jeg kan få lov at prøve nogle forskellige ting af," siger Jesper Nøddesbo.

Fakta

Padeltennis

  • Er en kombination mellem tennis og squash og bliver spillet på en lukket bane med glasbander med fire spillere.
  • Opfundet i Mexico og er den næststørste sportsgren i Spanien efter fodbold.
  • Der spilles på en bane på 10 gange 20 meter med net i midten og bag- og sidevægge. Der spilles altid double og efter pointsystemet i tennis. Bolden er som i tennis, bare med lidt mindre tryk. Ketsjeren er et hårdt bat med lufthuller.
  • Ifølge Sportsmagasinet på DR var der 33 baner i 2019. I år er der 159 baner fordelt i hele landet.

Publiceret 21 August 2020 07:00