AGF's fodboldkvinder er klar til at spille med musklerne i denne sæson og satser på at komme i slutspillet trods tab af to profiler.

AGF's fodboldkvinder er klar til at spille med musklerne i denne sæson og satser på at komme i slutspillet trods tab af to profiler. Foto: AGF

AGF Kvindefodbold gør klar til sæsonstart: "Vi skal med i slutspillet"

På lørdag tørner AGF Kvindefodbold for første gang ud i landets bedste kvindelige fodboldrække på udebane

Af
Kim Skovrup Andersen

I nærmeste fremtid vil der være mulighed for, at der vil blive gjaldet "Kå så De Hviiiiiiieeeeeee" på Vejlby Stadion. For byens bedste fodboldkvinder, der historisk set har holdt til i det nordlige Aarhus, har nu gennemgået en forvandling, er blevet hvide og væk er VSK Aarhus-navnet.

"Mange ting er stadig de samme. Vi træner stadig på Vejlby Stadion og spiller de fleste hjemmekampe her, men det har da givet noget ekstra at trække den hvide trøje over hovedet. Det kan jeg se på spillerne, at de nyder," siger AGF Kvindefodbolds cheftræner, Anders Nim.

Anders Nim har en tre års kontrakt som cheftræner for AGF Kvindefodbold. Størstedel af hjemmekampene skal spilles på Vejlby Stadion.

Anders Nim har en tre års kontrakt som cheftræner for AGF Kvindefodbold. Størstedel af hjemmekampene skal spilles på Vejlby Stadion. Foto: Kim Skovrup Andersen

Sæsonens første hjemmekamp skal spilles på Ceres Park. Det er mod de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring 15. august klokken 14.

"At vi spiller første hjemmekamp på Ceres Park er også et signal om den opbakning, vi er blevet mødt med her i starten i AGF, og i det hele taget tror jeg, at det fremadrettet kommer til at betyde rigtig meget for talentudviklingen i pigefodbolden, at AGF er i ryggen. Jeg er sikker på, at flere unge piger vil spille fodbold i Aarhus, og så håber jeg da også, at interessen for kvindefodbolden vokser," siger Anders Nim, som har måtte vinke farvel til to store profiler i form af Janni Thomsen og Olivia Holdt.

"Det er selvfølgelig et hårdt slag at miste dem. Janni er landsholdsspiller og har været kampafgørende for os, men tog til Norge for at blive fuldtidsprofessionel. Olivia skiftede - desværre for os - til Fortuna Hjørring," siger cheftræneren og fortsætter:

"Det håber vi kan blive stoppet, når vi får indført kontraktfodbold. Det vil give en mulighed for at fastholde nogle af vores dygtigste spillere på og tiltrække nye."

Christina Ravn er holdets anfører og en af de mest rutinerede spillere.

Christina Ravn er holdets anfører og en af de mest rutinerede spillere. Foto: AGF

Så udover en øget opmærksomhed vil der også komme et økonomisk løft, så der vil kunne tilbydes kontraktfodbold på sigt.

Ung trup

Der er 19 spillere i truppen, hvor gennemsnitsalderen ligger på lidt over 20 år.

"Vi må erkende, at selv om vi har fået et stort navn som AGF i ryggen, skal vi bygge det her organisk op. Derfor er vores målsætning at komme i top 6 og dermed få en slutspilsplads. Vi har mange spændende unge spillere, der kommer til vokse med opgaven," siger Anders Nim, som selv nævner unge dygtige spillere fra IF Lyseng, der er med i AGF-samarbejdet.

Vejen til et slutspil skal brolægges med det bedste træningsmiljø i Danmark.

"Vi er ved at skabe en udviklingskultur både på og udenfor banen, hvor man gør alt for at blive dygtigere. Både i forberedelser til kamp og træning. Os i trænerteamet vil gøre spillerne mere bevidste om deres individuelle udvikling, så de hele tiden ved, hvad de skal arbejde med. Og så håber jeg, vi måske kan få plads til en mere ugentlig træning udover de fire ugentlige træninger, vi har i øjeblikket," siger Anders Nim.

I træningskampene er det blevet til en 3-0-sejr over oprykkerne fra AaB og uafgjort mod Odense Q fra den næstbedste række.

"Spillerne virker sultne og glæder sig rigtig meget til at komme i gang," fastslår cheftræneren.

Aarhus' bedste fodboldkvinder skal spille sæsonens første kamp i Kvindeligaen på udebane, hvor modstanderen hedder FC Nordsjælland. Det sker på lørdag 8. august klokken 14. Kampen vises på Sport Live.

Publiceret 07 August 2020 06:00