Fra indvielsen af John Stampes Plads udenfor Ceres Park.

Fra indvielsen af John Stampes Plads udenfor Ceres Park. Arkivfoto: Jens Berg Pedersen/Ritzau Scanpix.

Politiet opretter hot spots i Aarhus før AGF-Brøndby

Hundredvis af AGF-fans trodsede forsamlingsforbuddet på 100 mennesker på Telefontorvet i Aarhus og ved modtagelse af spillerne i Aarhus Lufthavn efter søndagens kamp mellem FC København og AGF, hvor De Hvide sikrede sig medaljer i Superligaen.

For at undgå gentagelser opretter Østjyllands Politi fem hot spots, hvor man skal være opmærksom på ikke at forsamles, forud for søndagens fodboldkamp i Aarhus mellem AGF og Brøndby.

Det gælder disse fem steder fra søndag klokken 12.00 og resten af dagen:

Foran Ceres Park

Telefonsmøgen/Busgaden

Store Torv

Ved Ingerslev Boulevard

Ved Sct. Pauls Kirkeplads

”Vi har en lovgivning, der tilkendegiver, at der ikke må forsamles mere end 100 personer i grupper. Hvis mere end 100 personer stimler sammen og ikke holder behørig afstand, kan politiet påbyde personer at forlade stedet eller lave et opholdsforbud på stedet, så vi undgår at smitte hinanden” siger politiinspektør Martin Løye i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Hot-spot områderne bliver skiltet, og der etableres en zone på John Stampes Plads, hvor der maksimalt må befinde sig 100 personer.

Et hotspot område er et signal om, at man i området særligt skal tage sig i agt for, at der ikke sker smittefarlig sammenstimlen, og at ophold kan forbydes, hvis det ikke respekteres.

”Vi forventer, at områderne respekteres, da det ellers kan ende med, at vi helt forbyder ophold de pågældende steder”, siger politiinspektør Martin Løye.

Østjyllands Politi vil føre tæt tilsyn med de fem steder og vil også løbende vurdere, om der er andre steder i politikredsen, hvor der vil være behov for at sætte advarselsskilte op.

”Jeg vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man tænker sig om, hvis man skal ud og deltage i fejringen af byens fodboldhold. Hvis man kan se, at der er mange mennesker, der har samlet sig et sted, så find et andet sted. Vi har et fælles ansvar for, at en glad begivenhed ikke starter nye smittekæder,” siger Martin Løye.

Fakta om opholdsforbud

Ophold i et område, hvor der er udstedt opholdsforbud, kan herefter medføre bøde for alle, der opholder sig i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området, fx løbetur, lufte hund. Bøden er på 2.500 kroner og kan stige i gentagelsestilfælde.

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som parker, pladser, strande, veje, forlystelsesparker, banegårde og lufthavne, forretninger, indkøbscentre i åbningstiden, campingpladser.

Forbud kan ikke udstedes for større områder som for eksempel en bydel.

Reglerne om opholdsforbud fremgår af § 10 i "Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19".

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 24 July 2020 11:41