Søren Tengstedt i kamp for AaB mod Casper Højer fra Tengstedts nye klub AGF.

Søren Tengstedt i kamp for AaB mod Casper Højer fra Tengstedts nye klub AGF. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF henter angrebstalent hos Superliga-konkurrent

20-årige Søren Tengstedt skifter til AGF fra 3F Superliga-konkurrenterne AaB på en fireårig aftale.

AGF får dermed papir på en ung angriber, der allerede kender vejen til målet i Ceres Park. Da AaB for nylig var modstanderen i Mesterskabsspillet, havde Søren Tengstedt med en flot frisparksscoring andel i nordjydernes sejr 4-1. Nu bliver det i stedet i den hvide trøje, at han de kommende år skal bidrage med mål og assists, idet AGF med virkning fra 1. august har indgået en fireårig aftale med den unge angriber.

"Søren er en ung, lovende offensivspiller, der i dette forår ikke har behøvet ret meget spilletid i Superligaen på at give flere prøver på det uomtvistelige potentiale, han besidder. Præstationer, der også har bragt ham ind omkring U21-landsholdet. Det er en spiller, vi kender rigtigt godt fra hans ungdomstid i Aalborg, og som nu også har vist sine kvaliteter flot frem i Superligaen. Han er en spiller, der er rigtig dygtig i kombinationsspillet i og rundt om modstanderens straffesparksfelt. Der sidder et rigtigt godt venstreben på ham, og så kan han stort set spille på alle de offensive positioner og kommer til at give os yderligere dimensioner i vores angrebsspil," siger AGFs sportschef Peter Christiansen i en pressemeddelelse fra Fredensvang.

"Da muligheden bød sig for at få ham til AGF, havde vi ikke den store betænkningstid. Vi er glade for, at han ser AGF som det næste skridt i sin karriere, og vi har også en klar forventning om, at vi med vores stærke setup kan hjælpe ham til at fortsætte den positive udvikling, han er inde i."

Søren Tengstedt fik sin fodboldopvækst i Nibe Boldklub og Aalborg Freja, inden han som U13-spiller skiftede til AaB. I sommeren 2019 blev han en permanent del af AaB’s førsteholdstrup, og han debuterede for nordjyderne 22. september 2019.

Han har spillet 15 førsteholdskampe og lavet to mål for AaB. Hans præstationer det seneste år har bragt ham ind omkring det danske U21-landshold, hvor han debuterede i en venskabskamp mod Slovakiet i januar 2020.

Søren Tengstedt begynder i AGF, når forberedelserne til den nye sæson indledes i midten af august.

jr

Publiceret 16 July 2020 14:34