Der var stor jubel blandt Lystrup Futsal-spillerne efter sejren over København Futsal.

Der var stor jubel blandt Lystrup Futsal-spillerne efter sejren over København Futsal. Foto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

Galleri: Lystrup Futsal er finaleklar

For første gang i klubbens historie skal Lystrup Futsal spille DM-finaler. Modstanderen hedder Futsal Gentofte og foregår over to kampe i den kommende weekend i Odense

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport Efter en særdeles målrig og medrivende semifinale mod København Futsal, lykkedes det søndag eftermiddag Lystrup Futsal at spille sig i klubbens første DM-finale nogensinde.

Hjemme i egen hule - i Lystrup Idrætscenter - vandt holdet med 6-5 og kvalificerede sig dermed til DM-finalen med en samlet målscore på 13-8.

"Det var en noget anderledes kamp, end vi har været vant til. Vi har gået og ventet på at spille den i tre en halv måned. Det var en kamp mellem to jævnbyrdige hold, og den bølgede frem og tilbage. Selv om vi kom bagud på et tidspunkt, gik der ikke panik i os, fordi vi vidste, vi havde fire mål at give af fra den første semifinale," fortæller holdets anfører Kasper Kaffka.

Som i det omvendte opgør fik Lystrup en forrygende start med en hurtig føring foran cirka 100 tilskuere.

Anfører for Lystrup Futsal, Kasper Kaffka, glæder sig til at spille DM-finale i den kommende weekend.

Anfører for Lystrup Futsal, Kasper Kaffka, glæder sig til at spille DM-finale i den kommende weekend. Foto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

"Så begyndte vi at sløse lidt, fordi vi nok tænkte, at finalepladsen var hjemme. Derfor blev det spændende igen, for i futsal kan man aldrig vide sig sikker. Det kan gå meget hurtigt med scoringer. Vi har selv prøvet at være bagud med to mål, hvor der manglede under et minut og så vinde alligevel," forklarer Kasper Kaffka, der har spillet for Lystrup Futsal siden 2012 og som også tørner ud for VRI's danmarksseriehold, når han skal på græs.

Finale mod forsvarende mestre

I finalen hedder modstanderen Futsal Gentofte. En skræmmende modstander, der på syv år har taget titlen hele fem gange og som er forsvarende mestre.

"Havde du spurgt mig for tre måneder siden, havde jeg sagt, at vi ville have rigtig gode chancer. Nu render vi ind i en situation, hvor vi ser ud til at komme til at mangle nogle nøglespillere. En af vores landsholdsspillere, Mike Vestergaard, bliver fanget af en kontakt i Kolding fra 1. juli. Nummer to på vores topscorerliste, Emil Hauge, skal spille vigtige kampe for Aarhus Fremad og kan heller ikke spille mere futsal i denne sæson. Så det kan godt blive et hårdt slag for os, men samlet set har vi også rykket os så meget i denne her sæson, så vi tror selvfølgelig på det," siger anføreren og peger på den vinderkultur, der i løbet af sæsonen er blevet oparbejdet med en enkelt uafgjort og ellers lutter sejre.

De to finalekampe spilles begge i Odense på lørdag 4. juli klokken 10 og søndag 5. juli klokken 19.

OM FUTSAL

  • Navnet futsal er en sammentrækning af ’fútbol sala/de salon’ på spansk og ’futebol de salão’ på portugisisk og kan oversættes til 'indendørs fodbold'.
  • Futsal adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, for i futsal spiller hvert hold med fem spillere på en håndboldbane uden bander, og når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen.
  • I 2006/2007 gik DBU for alvor ind i arbejdet med udviklingen og udbredelsen af spillet og besluttede at forsøge at integrere futsal som en del af DBU’s officielle turneringer.

Kilde: DBU

Publiceret 29 June 2020 14:00