Foto.

Foto. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Se højdepunkterne:

AGF stormer mod medaljer med vigtig hjemmesejr

Med to hurtige mål kort før pausen grundlagde AGF sejren i onsdagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland

Af
Jonas Wrede Hansen

Det ser rigtig godt ud for AGF, som efter sejr i onsdagens Superligakamp på 2-1 over FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park så småt kan begyndte at dufte medaljer.

Med en solid forsvarspræstation og gode omstillinger lykkedes det helt fortjent AGF at sikre sig alle tre point, og dermed har 'de hvide' otte point ned til Brøndby IF på fjerde-pladsen, der dog har spillet en kamp mindre.

Aftenens kamp på Ceres Park startede livligt, hvor begge hold forsøgte at få overtaget. AGF lykkedes bedst med den mission, og FC Nordsjælland havde svært ved at skabe noget, der blev farligt. Flere gange havde spillerne fra Farum endda problemer med at sende ordentlige afleveringer til hinanden, og det var da også sådan en FC Nordsjælland-fejl, der satte gang i den omstilling, som førte til AGF's første mål.

Se kampens højdepunkter herunder

Patrick Mortensen opsnappede en fri bold efter en fejlaflevering fra en FC Nordsjælland-spiller, og AGF'eren fik spillet Mustapha Bundu fri, der sprintede af sted mod kanten af FC Nordsjællands felt. Her lagde den sierraleonske angriber en perfekt aflevering på tværs til Jakob Ankersen, der hamrede bolden i nettet til 1-0.

Få minutter efter var Patrick Mortensen yderst tæt på at fordoble føringen, da han headede bolden på overliggeren. Blot et øjeblik senere lykkedes det dog for AGF-topscoreren at få bolden ind bag FC Nordsjælland-målmanden, da Mustapha Bundu igen fik lagt bolden ind i feltet, hvor Patrick Mortensen dukkede op og fik listet bolden ind i målet til 2-0.

Profil skadet

FC Nordsjælland forsøgte at presse på fra start i anden halvleg, men udeholdet havde svært ved at bryde igennem AGF's solide midtbane og forsvar. Samtidig forsøgte AGF konstant at svare igen på kontra. Især Mustapha Bundu viste sig fra sin farlige side, men til sin egen store ærgrelse måtte han i det 53. minut lade sig udskifte med Gift Links, da han i en sprint fik en skade.

Selvom AGF måtte undvære profilen, så formåede FC Nordsjælland ikke at ændre på kampbilledet. Udeholdet fik dog lidt mere boldbesiddelse, men det lykkedes ikke for dem at få det omsat til chancer, og holdet fortsatte med flere gange at vise eksempler på dårlig boldbehandling. Først i det 90. minut kom der lidt spænding tilbage i kampen, da FC Nordsjælland fik bolden i nettet, men det ændrede ikke på, at AGF endte få alle tre point.

Dermed ligger AGF på en tredjeplads med 51 point efter 28 kampe, imens Brøndby IF, som først spiller torsdag, har 43 point på fjerdepladsen.

AGF skal i kamp igen på søndag, hvor holdet på udebane i Herning møder topholdet FC Midtjylland.

Publiceret 17 June 2020 20:29