Cheftræner Tom Søjberg håber på, at klubben kan lande en plads i top 6 i oprykningsspillet, når det begynder.

Cheftræner Tom Søjberg håber på, at klubben kan lande en plads i top 6 i oprykningsspillet, når det begynder. Foto: Ole Nielsen

Brabrand-chef om corona-træning:

"Var som at danse med sin søster"

Tiden med corona har været træls, hvis man spørger Brabrand-træner Tom Søjberg, der dog også har kunnet lade sig inspirere af FC Barcelona. Lørdag kan 2. divsionsklubben se frem til at spille kampe igen

Af
Anders Michaelsen

Fodbold Han vidste allerede, hvem de skulle spille imod, hvor og hvornår. Men om de kom til at spille, som Divisionsforeningen for nylig havde planlagt, eller om der vil gå Olsen Banden i de timede og tilrettelagte planer, var det store spørgsmål, som kun landets politikere på Christiansborg kunne svare på.

Men med regeringens genåbning af amatørsporten kan Brabrand IF nu se frem mod en start på oprykningsspillet i 2. division lørdag med en tur til Valby for at møde Frem, efter de fem resterende kampe i grundspillet er blevet streget ud af kalenderen.

Det har været - og er i et vist omfang stadig - specielle tider, når Brabrand IF forbereder sig på at blive klar.

"Det har jo været lidt mærkeligt. Men man gør, hvad man kan, og så håber man, at man bare kan komme i gang med at spille kampe," siger Brabrand IF cheftræner Tom Søjberg.

'Blev sådan lidt fesent'

Det er flere uger siden, de kommunale anlæg blev åbnet igen, efter at have været lukket i knap to måneder. Og da man endelig kunne troppe op på træningsanlægget igen, var det en blandet oplevelse.

"Normalt, når vi mødes igen efter en pause, er der krammere og high-fives. Men der stod vi to til tre meter fra hinanden, og syntes det var fedt at være tilbage, men vi kunne ikke hilse ordentligt på hinanden. Det blev sådan lidt fesent. Men da vi slap dem løs på banen, kunne man se, det var unge mænd, der havde glædet sig til at spille bold," fortæller Tom Søjberg.

Her kunne de vende tilbage til grønsværen med en række retningslinjer, der resulterede i en alternativ træning, der ikke helt lugtede af det, der gør fodbold sjovt.

"Det var i starten ni spillere på en bane og uden kontakt. Det betød, vi kunne lave nogle opspilsøvelser og indlægsøvelser, hvor man ikke måtte bruge hovedet. For at sige det rent ud, så var det som at danse med sin søster til en fest," siger cheftræneren.

Ikke 2. divisionstempo

Nærkontakten og nærkampene er imidlertid vendt tilbage til træningsbanen, hvor der dog stadig har været maks ti mand på banen ad gangen. Nu mangler der ifølge Tom Søjberg bare noget tempo.

"De var lidt tunge og lidt langsomme til at afvikle det med bolden, men det er jo naturligt, når man træner alene i halvanden til to måneder, så bliver du lidt langsom, selvom du løbetræner. Men jeg har for nyligt sagt til spillerne, vi skal op i tempo, for vi er ikke i 2. divisionstempo, når vi træner, men koncentrationen er stor," fortæller han.

Da spillerne blev sendt hjem, kunne de vælge mellem tre træningsprogrammer, imens kunne cheftræneren sætte sig til rette i sofaen.

"Jeg har ligesom andre nydt, at der var nogle gamle fodboldkampe i fjernsynet, hvor man kunne søge inspiration, og så har jeg kigget på nogle af de hold, jeg bliver fascineret af og som har noget unikt, de er gode til, og som vi måske kan implementere i vores spil," fortæller Tom Søjberg, der fremhæver Guardiola og Barcelonas måde at holde spillet åbent uden modstanderne er i nærheden af få lagt sit pres.

Barcelona-niveau er nødvendigvis ikke succeskriteriet for Brabrand IF i denne sæson. Holdet er i en opbygningsfase og ser en klar oprykningsfavorit i FC Helsingør, selvom man selv kun var et point fra oprykningen sidste år.

"Vi skal i top-seks. Det bør vi have holdet til. Og så går vi efter at få spillet noget fantastisk fodbold, få udviklet spillerne og få gjort nogle af dem klar til fultidsprofessionelt niveau, som vi tidligere har været gode til og som er blevet en del af vores DNA," fastslår Tom Søjberg.

Brabrand IF har 29 point og ligger nummer fem, når 2. divisions to grundspilspuljer bliver lagt sammen.

Publiceret 12 June 2020 10:00