Alexander Ellerbæk Brandt er tovholder på VSK Aarhus' crowdfunding til en ny kunstgræsbane på Vejlby Stadion.

Alexander Ellerbæk Brandt er tovholder på VSK Aarhus' crowdfunding til en ny kunstgræsbane på Vejlby Stadion. Foto: Anders Michaelsen

Kunstgræsindsamling i Vejlby er halvvejs:

"Vi er blevet lidt forsinket"

VSK Aarhus skal selv finde en million kroner, før man kan komme videre med en ny kunstgræsbane. Her har indsamlingen ind til videre indbragt 507.000, hvor man håber at kunne være helt i mål til vinter

Af
Anders Michaelsen

FODBOLD I fodboldklubben VSK Aarhus drømmer man om en splinterny kunstgræsbane med moderne lysanlæg, der hvor Vejlby Stadion har ligget siden 1969 med græsbelægning.

Tanken er, at helårsunderlaget vil kunne give flere og mere fleskible træningstider til klubbens godt 1300 medlemmer, mens et nyt lysanlæg blandt andet vil gøre, at klubbens hold lever op til tv-kravene.

Pris for bane med lys og vandingsanlæg: 8,0 millioner kroner. Her har Aarhus Kommune indtil videre givet 2,6 millioner, og her håber klubben at få en del af de resterende udgifter til banen dækket gennem kommunegaranterede lån. Den sidste million skal klubben selv finde. Og på den front er man nu halvvejs, hvor man indtil videre har indsamlet 507.000 kroner. Noget man er godt tilfreds med, selvom corona har udskudt de oprindelige tanker om at have banen klar til efteråret.

"Generelt holder man lidt mere på pengene og vil gerne se tiden an nu her. Så det bliver ikke til efteråret den bane står klar. Best case kan vi få samlet pengene ind tids nok til, at vi kan begynde arbejdet med den til vinter. Om den så står klar til foråret, er det man kan på håbe på. Men vi er blevet lidt forsinket," fortæller Alexander Ellerbæk Brandt, der er tovholder på crowdfunding til en ny kunstgræsbane og er træner i klubben.

Bliver lettere nu

Halvdelen af den million der skal findes, skal findes gennem fonde, og der har man allerede fået 350.000 i tilskud.

"Fonde vil også gerne se, at vi kan noget selv, men der er heldigvis allerede tikket 100.000 og 250.000 ind, og der bliver arbejdet på flere ansøgninger," fortæller Alexander Ellerbæk Brandt.

Resten skal findes gennem intern indsamling blandt medlemmer, sponsorater og indtægtsgivende aktiviteter som eksempelvis salg af lodsedler - ting der har haft trange kår under en længere periode med corona.

"Det er lettere at fange medlemmerne, når de er heroppe på banerne, og man kan se dem i øjnene og minde dem om, hvad det hele er til for. Og det er lettere nu, når banerne er åbnet igen. Så vi håber, vi kan rykke lidt på det igen her inden sommerferien."

Fortrøstningsfuld

Efter sommerferien er der også et nyt hold, der har hjemmebane på Vejlby Stadion. Eller måske rettere et gammelt hold i nye klæder, når VSK Aarhus' kvindeligahold bliver til AGF. Det har dog ikke stoppet spillerne fra at arbejde for bedre kamp- og træningsfaciliteter.

"Kvindeligaholdet er gået forrest ved at donere i omegnen af 17.000 kroner, som en måde også at signalere på, at selvom det hedder AGF Kvindefodbold 1. juli, så har de ikke glemt, hvor de kommer fra, og de vil godt styrke de generelle rammer," siger Alexander Ellerbæk Brandt, der arbejder med en målsætning om at indsamle 250.000 kroner internt i klubben.

"Der er stadig seniorhold, der er i gang med at samle ind og så handler det om at komme rundt til ungdomsholdene. Det handler om, at folk bare skal have åbnet øjnene for det. Jeg ser ikke nogen grund til, vi ikke skal nå de 250.000, og så er der det, der handler om fonde, som er kommet mere end halvvejs i mål. Så jeg tror på, vi nok skal komme i mål," siger han.

Publiceret 31 May 2020 09:00