Foto:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Vigtig udligning i overtiden sikrer AGF point

AGF og Randers spillede 1-1 i første kamp i genstarten af Superligaen

Af
Jonas Wrede Hansen

Med en udligning i overtiden fik AGF et enkelt point i torsdagens hjemmekamp mod Randers FC. Et vigtigt point, der næsten sikrer holdet klubbens målsætning om top-seks.

Kampen startede rodet med en del fejl fra begge mandskaber. Randers FC lagde ud med at være mest på bolden, men begge hold skabte muligheder. Kampens første store chance stod Randers FC dog for i det 25. minut, da Mathias Greve på fornem vis fik snittet bolden videre på et indlæg ind i feltet, som Randers-angriberen Alhaji Kamara lige akkurat ikke fik den afgørende fod på.

Ni minutter senere lykkedes det dog for udeholdet at få bolden i nettet. Det skete, da Randers FC's østrigske forsvarsspiller Simon Piesinger med et sublimt overblik sparkede på mål fra adskillige meters afstand. AGF-målmand William Eskelinen stod lidt for langt ude af målet og kunne kun bokse bolden ind i nettet. Dermed stod det 1-0 til Randers FC, og den føring holdt frem til pausen.

Overtidsscoring

Efter pausen startede Randers FC igen med at være på bolden og skabe de største chancer. Mod slutningen af kampen pressede AGF dog voldsomt på og havde adskillige chancer for at komme tilbage i kampen. Især i de sidste 10 minutter, hvor den tidligere Randers FC-spiller Nicolaj Poulsen var tæt på i to omgange. Begge gange stod Randers-målmand Patrik Carlgren dog i vejen.

AGF fortsatte med at presse på, og i det første minut af overtiden gav det pote, da Patrick Mortensen fik bolden i nettet til 1-1. Det blev også kampens resultat.

Dermed ligger AGF fortsat nummer tre med seks point ned til Randers FC på syvende-pladsen. AGF er dermed yderst tæt på at ende i top-seks. Nu skal Randers FC vinde deres sidste to kampe, imens AGF skal tabe deres to kampe, for at 'de hviie' ikke skal ende i den sjove del af Superligaen.

AGF spiller igen på mandag, hvor holdet hjemme på Ceres Park tager i mod OB.

Publiceret 28 May 2020 21:00