Foto:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Omstridt tiltag bekræftet:

AGF mod Randers bliver med dåselyd

Når AGF torsdag spiller mod Randers FC i første kamp i genåbningen af Superligaen, bliver det med dåselyd

Er det godt tv, når en fodboldkamp spilles uden tilskuere? Det mener man ikke hos Discovery Networks, der sender Superligaen. Lyden af fans på lægterne er nemlig en stor del af tv-oplevelsen, og derfor har virksomheden bag kanalerne Canal 9, 6'eren og Eurosport valgt at indføre dåselyd, når AGF torsdag spiller mod Randers FC i den første kamp i genåbningen af Superligaen. Det vil sige, at man som tv-seer vil kunne høre lyden af tilskuere, når man ser kampen, selvom der er helt tomt på Ceres Parks tribuner.

Det skriver B.T., der har talt med den ledende redaktionschef hos Discovery Networks, Søren Klæstrup.

"Vi vil hele tiden sørge for at matche setuppet. Der vil sidde en lydtekniker og følge kampens udvikling. Som her på torsdag vil man finde en kamp mellem AGF og Randers og finde en relativt neutral lyd, hvor man så vil kunne skrue op og ned, så det passer til begivenhederne på banen," forklarer Søren Klæstrup til B.T.

Tiltaget har delt vandene blandt fodboldfans, og hos Discovery Networks forsøger man da også at imødekomme de fodboldinteresserede tv-seere, der ikke gider at lytte til den kunstige lyd.

På streamingtjenesten Dplay kan man således slå dåselyden til og fra, hvis man ser kampen dér.

Det er torsdag klokken 19.00, at AGF hjemme spiller mod Randers FC. Kampen sendes på Canal 9.

jwh

Publiceret 26 May 2020 16:21