Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Lokal tennisklub var ved at lukke:

Så steg medlemstallet med 272 procent

Viby IF får fornem anerkendelse af Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis

Dansk tennis oplever øget medlemstilslutning, og en af de klubber, der især bidrager til dette, er Viby IF. Klubben gik fra 18 medlemmer i 2018 til 67 medlemmer i 2019, hvilket svarer til en medlemsvækst på 272 procent. Det er bestemt ikke gået ubemærket hen, og det er da også årsagen til, at Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis netop har kåret klubben til at være blandt de 16 såkaldte højdespringere i år.

Det oplyser Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse til Lokalavisen Aarhus.

Udmærkelsen går til de klubber, som har klaret sig bedst målt på medlemsudvikling det seneste år – altså denne gang i medlemstallene fra 2018 til 2019.

Tennisafdelingen i Viby Idrætsforening stod ellers i en kritisk situation inden sæsonen. Klubben havde kun 18 medlemmer i 2018 og var ved at dreje nøglen om.

”Klubben var mere end lukningstruet. På sidste års generalforsamling var det meningen, at vi ville lukke. Men så blandede DGI sig et par timer inden. Vi blev enige om at give det et sidste forsøg,” siger formand Preben Dall i pressemeddelelsen.

Tenniskonsulent Mik Hulgaard fra DGI Østjylland var behjælpelig med sparring og arbejdskraft. Sammen fik de gjort klubben mere synlig i lokalområdet og på Facebook. Sammenholdt med et relativt lavt kontingent fik det lokket flere medlemmer til.

”Jeg er rigtig glad for, at Viby IF stadig kan tilbyde tennis, og at klubben blev reddet. Det er en særdeles flot drejning, udviklingen har taget, og jeg håber meget, at det kan fortsætte i 2020,” siger idrætsansvarlig i DGI Tennis, Jesper Munk, i pressemeddelelsen.

Væksten i dansk tennis begrænser sig bestemt ikke til de 16 højdespringere. Det samlede medlemstal i danske tennisklubber under Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis steg med 2111 medlemmer til 74.743 i 2019. Det er tredje år i træk, at tennissporten oplever øget medlemstilslutning. Medlemstallet er det højeste siden 2012, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Fakta

Sådan findes højdespringerne

Alle klubber får en rangering målt på både vækst i antal og vækst i procent. De to tal lægges sammen til en score, der afgør årets højdespringere. Er en klub nummer 1 i en af de to kategorier, er klubben selvskreven som højdespringer.

I år er første gang, at Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis uddeler prisen sammen som et led i de to organisationers udvidede samarbejde. Tidligere var kåringen forbeholdt klubber under Dansk Tennis Forbund.

De 16 højdespringere 2019

· B.93 Tennis

· Daugård Idrætsforening

· Espergærde Tennisklub

· Felsted & Omegns Tennisklub

· Glostrup Tennis Klub

· Helsingør Tennisklub

· Holbæk Tennis og Padel Klub

· Holme-Olstrup Tennisklub

· Hovedgård Idrætsforening

· Idestrup-Væggerløse Tennisklub

· Læborg Gymnastik- & Ungdomsforening

· SIF Assentoft

· Tarm Tennisklub

· Viby Idrætsforening, Tennis

· Vorbasse Tennisklub

· ØBG Silkeborg

Publiceret 24 May 2020 12:46