David Nielsen kan glæde sig til, at han torsdag 28. maj igen står i spidsen for AGF i en Superliga-kamp, når holdet hjemme tager imod Randers FC.

David Nielsen kan glæde sig til, at han torsdag 28. maj igen står i spidsen for AGF i en Superliga-kamp, når holdet hjemme tager imod Randers FC. Foto: Jens Dresling/ Ritzau Scanpix

David Nielsen mangler sin benzin:

Der skal fuld skrald på

AGF mod Randers FC bliver første kamp, efter coronapandemien nedlukkede Superligaen, og cheftræner David Nielsen glæder sig

Af
Jonas Wrede Hansen

Fodbold Når det meste af ens hverdag har handlet om fodbold, siden man var 14 år, så er det svært bare at lægge taktiktavlen fra sig og holde fri. Det opdagede AGF's cheftræner, David Nielsen, for alvor, da han under coronapandemien blev hjemsendt sammen med hele spillertruppen.

"Vi havde 17 dage, hvor vi ikke trænede, og der kunne man godt mærke, at det var en speciel situation, vi stod i," fortæller cheftræneren, der siden nedlukningen af Superligaen især har savnet at stå på sidelinjen.

Når man sidder på en post som cheftræner, så holder man ikke fri.

David Nielsen, cheftræner i AGF

"Jeg kører på benzin, og det er kampe, så når der ikke kommer benzin, så handler det om at finde nogle andre ting," fortsætter han og uddyber, at han har forsøgt at bruge hverdagen på andet end fodbold, men indrømmer samtidig, at det som cheftræner for en professionel fodboldklub er tæt på umuligt at holde fri.

"Når man sidder på en post som cheftræner, så holder man ikke fri. Det arbejde er ikke noget, man føler, man kører til. Omvendt så er det jo heller ikke sådan, at jeg føler, jeg er på arbejde. Fodbold er en del af det, som jeg elsker at lave," siger han og fortsætter:

"Mange af os, der arbejder med fodbold, er så privilegerede, at vi kan få lov at arbejde med vores største interesse og passion. Når man gør det, så føles det ikke som et arbejde. Jeg har aldrig betragtet det som et arbejde."

Spillerne er klar

Samme tilgang til jobbet som professionel i en fodboldklub tyder det også på, at flere af AGF's spillere har. I hvert fald kom det i sidste måned frem, at en gruppe af førsteholdets spillere frivilligt mødtes på klubbens træningsanlæg og trænede sammen, selvom de var hjemsendte. Det var imod de regler om lønkompensation, som AGF gjorde brug af ved at sende spillerne hjem.

En sag, som David Nielsen ikke rigtig har lyst til at kommentere på, da han mener, at det ikke er en sag, som hører hjemme på hans bord. Han fortæller dog, at de har snakket om det i spillertruppen. For førsteholdet er igen samlet på Fredensvang, hvor forberedelserne til genstarten af Superligaen er i gang. Og selvom der er kort tid til den første kamp, så føler David Nielsen, at det er muligt at få holdet klar til de vigtige kampe, der venter.

"Det kan vi godt, men som alt andet i samfundet, så tror jeg ikke, at det handler om, at vi føler os 100 procent klar. Jeg tror bare, at vi skal kaste os ud i det," fortæller David Nielsen, der har en ret simpel plan for kampen mod Randers FC:

"Der skal bare fuld skrald på med det samme."

Det er torsdag 28. maj klokken 19.00, at AGF hjemme på Ceres Park spiller mod Randers FC. Kampen bliver som følge af situationen med Covid-19 spillet uden tilskuere.

Ugentlig podcast om AGF

Hele interviewet kan høres i 'KSDH', som er Jyllands-Postens podcast om AGF. Hver uge vender værterne Mikkel Hemmer-Hansen og Jonas Wrede Hansen de seneste nyheder og går i dybden med aktuelle emner, der altid omhandler 'de hviie' fra Fredensvang. Hør 'KSDH' dér, hvor du normalt lytter til podcasts eller på jp.dk/ksdh

Publiceret 18 May 2020 07:00