Fans foran egen computer bliver vist på Tv-skærm

Fans foran egen computer bliver vist på Tv-skærm Pressefoto.

Kæmpe interesse for nyt AGF-initiativ:

Store internationale klubber har ringet

Over 5.000 fans har allerede sikret sig billet, og flere europæiske klubber har henvendt sig til AGF for at høre mere om det digitale initiativ 'Fælles Fodbold'

Af
Jonas Wrede Hansen

Fodbold Der bliver verdenspremiere på en helt ny digital fodboldoplevelse, når AGF 28. maj spiller mod Randers FC hjemme på Ceres Park i Aarhus. Kampen bliver som følge af coronapandemien spillet uden tilskuere på stadion. I hvert fald uden tilskuere, som opholder sig fysisk på stadion.

For AGF har sammen med videoplatformen Zoom udtænkt en måde, hvorpå fodboldfans kan deltage aktivt i kampen hjemmefra stuerne. Og siden fodboldklubben i fredags offentliggjorde initiativet, har klubben oplevet en stor interesse fra både AGF-fans og klubber fra de store europæiske ligaer. Deriblandt City Football Group, som er koncernen bag de forsvarende mestre i England, Manchester City.

Det fortæller Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef hos AGF, til Lokalavisen Aarhus.

"Vi har også fået henvendelser fra en del andre klubber," fortæller Søren Højlund Carlsen, der dog ikke vil røbe navnene på klubberne, men fortæller, at det drejer sig om store klubber fra europæiske ligaer.

"Derudover har vi også oplevet stor interesse fra udenlandske medier. Jeg har snakket med græske, tyske og engelske medier, og i forgårs ringede det franske nyhedsbureau AFP også for at høre om det. Så der har virkelig været en stor interesse," fortsætter AGF's kommunikationschef.

Håber på ny "rekord"

Samtidig har der også været en flot opbakning blandt AGF's fans, som i skrivende stund har hentet over 5.000 billetter til kampen. I forhold til et normalt billetsalg til en AGF-kamp er det mange 'solgte' billetter her to uger før kampstart, oplyser Søren Højlund Carlsen, som da også håber, at interessen fortsætter.

"I teorien er der jo plads til rigtig mange tilskuere. Vi håber, at vi kan slå vores tilskuerrekord. Bare digitalt," fortæller Søren Højlund Carlsen.

Den nuværende stadionrekord i Aarhus blev ifølge AGF's hjemmeside sat helt tilbage i 1962, hvor 23.990 tilskuere så klubbens kamp i 1. division mod Esbjerg fB.

Det digitale arrangement til hjemmekampen mod Randers FC har AGF givet navnet 'Fælles Fodbold', og det fungerer helt præcis ved, at der til selve kampen bliver opstillet en række storskærme på løbebanen på Ceres Park. På de skærme vil alle de fans, der ser med fra deres virtuelle tribuneafsnit hjemme i stuerne, blive vist. Dermed er det ikke kun publikum, der er fælles om fodbolden, men også spillerne, der vil kunne se og fornemme opbakningen hjemme fra stuerne direkte på Ceres Park.

"Vi arbejder også på, om der er mulighed for at få lyden med ind, så det ikke kun er billederne, som spillerne kan se," fortæller Søren Højlund Carlsen, der dog samtidig oplyser, at det godt kan blive teknisk svært.

Det er i øvrigt gratis at hente en billet til 'Fælles Fodbold', og det er både muligt at få billet til begge klubbers fanafsnit samt til en virtuel tribune for neutrale fans. Billeterne kan hentes på AGF's hjemmeside.

Publiceret 13 May 2020 14:25