Nina Hollensen (t.v.) tvivler på. hun kommer til OL i Tokyo, efter den store sportsbegivenhed er blevet udskudt til næste år.

Nina Hollensen (t.v.) tvivler på. hun kommer til OL i Tokyo, efter den store sportsbegivenhed er blevet udskudt til næste år. Arkivfoto: Svend Bertil Frandsen

Aarhus-roer i tvivl om OL-drømmen er død:

"Jeg vil gerne med til Tokyo, men jeg skal have det hele til at passe sammen"

Nina Hollensen kommer ikke til OL i Tokyo i år og ved endnu ikke, om hun kan få sit nyslåede lægeliv til at passe med en kvalifikation til næste år

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport I kølvandet på den dominerende corona-krise har der været store beslutninger, som skal tages mange steder.

For Risskov-roeren Nina Hollensen har de seneste to år næsten udelukkende handlet om kvalificere sig til OL i Tokyo sideløbende med medicin-studierne på Aarhus Universitet.

De Olympiske Lege i den japanske hovedstad skulle have været kronen på værket for den 27-årige eliteidrætsudøver, og derfor kommer udsættelsen til sommeren 2021 ret ubelejligt.

For kan man overhovedet kombinere et lægejob på en 37 timers arbejdsuge og potentielle nattevagter med en benhård OL-kvalifikationstræning på op til to daglige træningspas og en del træningslejre? Svaret er umiddelbart nej.

Nyuddannet læge

"Min makker Nikoline Laidlaw og jeg skal stadig kvalificere os til OL, fordi den seneste kvalifikationsregatta blev aflyst på grund af corona. Men det er noget rod for mig personligt, fordi jeg er nyuddannet læge og skal i gang med min et-årige kliniske basisuddannelse et sted i landet, jeg endnu ikke ved hvor er, fordi det bliver afgjort ved lodtrækning. Og min ro-træning med min makker foregår altså i København," siger hun og og tilføjer:

"Det vil nok kræve, at jeg kan få noget orlov, hvis det kan lade sig gøre. Så udfordringen lige nu er, at jeg lige skal finde ud af, hvordan det hele kan passe sammen."

Men det er ikke direkte bitterhed, som fylder Nina Hollensen, der først begyndte at dyrke roning på højt plan, da hun gik på Risskov Gymnasium. Indtil da havde hun været en fodbold-pige.

"Jeg ser det ikke som en masse træning, der nu er gået i vasken, fordi jeg kan rigtig godt li' at træne og kan godt li' at være en del af et projekt. Men det er klart, at det at komme med til OL vil selvfølgelig være en ekstra stor oplevelse, som jeg gerne vil have med. Det handler også om at få forløst alt det arbejde, jeg har gjort i et par år," forklarer roeren, som var med til OL for første gang i 2016, hvor det blev til en skuffende 13. plads.

Herefter tog hun pause fra sporten i to år. Så lang en pause, kan Nina Hollensen ikke tage denne gang.

"Der er mange overvejelser, jeg skal gøre mig, og eg har ikke lagt mig fast på noget endnu. Andet end jeg stadigvæk rigtig gerne vil til OL i Tokyo," siger hun.

Publiceret 15 April 2020 07:00