Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Danmark løber - hver for sig: Kæmpe landsdækkende motionsløb starter ved din egen hoveddør

Aarhus Motion er med til at arrangere kæmpe motionsløb på tværs af landet

Søndag 19. april inviterer syv af de største danske løbsarrangører, heriblandt Aarhus Motion, alle danskere ud at løbe og gå. Distancerne vil være på 5 km, 10 km og halvmaraton (21,1 km), og man løber hver for sig rundt omkring i landet.

Den enkelte deltager i 'Danmark løber' kan følge med i det landsdækkende arrangement via sin mobiltelefon. Der vil være fælles opvarmning fra et studie, hvor værterne vil guide alle løberne gennem dagen. Starten går klokken 11.00 for alle. Undervejs vil der være informationer og pep talk fra værterne og forskellige konkurrencer. I løbet af dagen vil værterne ringe nogle af deltagerne op for at få kommentarer og stemningsrapporter. Alle kan sende hilsner, billeder og videoklip ind til studiet fra deres løbe- og gåtur, og deltagerne modtager diplomer og virtuelle lav-selv medaljer.

Arrangørerne står blandt andet for alle DHL Stafetter og Royal Run i Danmark og sender samlet set mere end 450.000 deltagere ud at løbe og gå hvert eneste år. Med de mange aflysninger er situationen helt ændret i år, oplyser arrangørerne i en fælles pressemeddelelse.

"Vi er mange store løbsarrangører i Danmark. At vi kan samles om et fælles projekt på tværs af Danmark er helt fantastisk. Vi samler hver især mange deltagere til vores events i de byer, hvor vi holder til. Nu er startstedet i denne helt specielle situation i stedet motionistens egen hoveddør. Det er jo ligetil, "siger Jeanette Boye Sørensen fra Aarhus Motion, der sammen med de øvrige seks øvrige arrangører håber, at mange tusinde deltagere vil bakke op og iklæde sig de røde og hvide farver den 19. april.

Tilmelding på hjemmesiden sportstiming.dk.

jr

Publiceret 07 April 2020 09:57