Fra sidste års DM-titel der blev vundet over Horsens i finalen.

Fra sidste års DM-titel der blev vundet over Horsens i finalen. Arkivfoto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

Basket-sæsonen er slut: Bakken Bears er skrivebordsmestre

Danmarks Basketball Forbund har afgjort, at den danske basketballsæson skal have et facit: Dermed udnævnes Bakken Bears til danske mestre 2019/20

Onsdag den 11. marts blev den sidste kamp i årets Basketliga, for i tirsdags blev det besluttet, at der ikke spilles flere kampe i indeværende sæson, og nu har Danmarks Basketball Forbunds bestyrelse besluttet, hvad slutfacit på sæsonen bliver.

Det er besluttet, at stillingen i Basketligaen danner baggrund for uddelingen af det danske mesterskab 2019/20, dog således at slutplaceringen afgøres efter sejrsprocent.

Bakken Bears lå ved afbrydelsen på førstepladsen med 20 sejre i 23 kampe, Randers Cimbria nummer to (19 sejre i 24 kampe), mens Horsens IC var nummer tre (17 sejre i 22 kampe). Det betyder, at DM-medaljerne uddeles med guld til Bakken Bears, sølv til Cimbria og bronze til Horsens IC.

’Selvom det bliver det mindst fejrede danske mesterskab i klubbens historie, er det et meget vigtigt signal, at de 90 procent af Basketligaens grundspil, der er spillet, ikke er spildt. Når nu sæsonen desværre ikke kan spilles færdigt, glæder det mig, at vores hårdtarbejdende spillere får et dansk mesterskab på deres CV, og dermed får bevis for, at de har været stærkest i den store del af sæsonen, der trods alt blev spillet’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Tidligere på året vandt Bakken Bears pokalfinalen, ligesom Bears nåede at kvalificere sig til semifinalerne i FIBA Europe Cup. De semifinaler er udsat og spilles tidligst i september.

Med titlen er Bakken Bears noteret for 18 danske mesterskaber.

am

Publiceret 26 March 2020 10:21