Bror Blume med tungen ud af munden har lige gjort det til 3-1.

Bror Blume med tungen ud af munden har lige gjort det til 3-1. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2020.

Bundu og Blume banker AGF i semifinalen

To hurtige mål af AGF's helt store stjerne skabte basis for succes i pokalkamp

Af
Jeppe Rafn

AGF spillede her til aften kvartfinale i Sydbank Pokalen ude mod Superligarivalerne Esbjerg fB, som til daglig holder til i bunden af Superligaen, hvor AGF er på tredjepladsen.

Efter 10 minutter bragte AGF’s stjernespiller Mustapha Bundu aarhusianerne foran. Et indlæg blev clearet ud i fødderne på Bundu, der lige udenfor feltet satte en hård inderside på bolden og placerede den udenfor forsvarsspillerne og Esbjerg målmandens rækkevidde.

Godt et kvarter senere var den gal igen i hjemmeholdets forsvar, hvor et nyt indlæg tilfældigt og heldigt endte for fødderne af Bundu, der var hurtig på fødderne og efter et kort træk kunne trille bolden i et tomt mål.

Mustapha Bundu blev dobbelt målscorer for AGF mod Esbjerg.

Mustapha Bundu blev dobbelt målscorer for AGF mod Esbjerg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et par minutter senere var Esbjerg meget tæt på at komme tilbage i kampen, men AGF’s målmand Eskelinen kom flot frem og parerede et forsøg fra en helt fri modspiller.

Jordens største chance til Mortensen

I begyndelsen af 2. halvleg burde AGF have lukket kampen. Patrick Mortensen blev spillet helt fri en meter fra Esbjergs mållinje, men i stedet for at sende den godt nok lidt hårde aflevering i mål trillede han bolden hen i fødderne på Esbjerg-målmanden. Øjeblikket efter reddede målmanden flot et godt spark fra Amini.

Kort efter slog hjemmeholdet til i den anden ende efter et angreb, der af flere omgange endte hos Joni Kauko, der reducerede til 1-2. Ved nærmere eftersyn viste skuddet sig at blive afrettet af Yuri Yakovenko, der blev krediteret for målet.

Et minut senere blev Bror Blume spillet helt blank foran Esbjerg-målet, men han prikkede indlægget lige udenom målet.

Samme spiller svigtede til gengæld ikke øjeblikket senere, da Esbjerg igen igen kludrede i clearingerne, så bolden endte for fødderne af Blume, der sikkert sparkede den forbi målmanden til 3-1.

10 minutter før den ordinære spilletids afslutning var heldet med AGF. Et flot Esbjerg-angreb endte med en frispilning til Ante Erceg, hvis afslutning ramte indersiden af stolpen og gik tilbage i spil.

Få minutter før tid blev også Blume dobbelt målscorer, da han afgjorde pokalkampen til slutresultatet 4-1. To forsøg blev pareret af forsvar og målmand, inden bolden endte hos Bror Blume, der køligt sendte bolden sikkert i mål.

De øvrige kvartfinaler i Sydbank Pokalen står mellem Aab og FCK (onsdag klokken 18.30), Randers FC - SønderjyskE (torsdag klokken 17.45) og Horsens - Silkeborg (torsdag klokken 20).

Publiceret 03 March 2020 20:22