Sådan kan et nyt klubhus i Hårup se ud - og hvis alt går vel kan projektet gå i gang i slutningen af foråret eller starten af sommeren.

Sådan kan et nyt klubhus i Hårup se ud - og hvis alt går vel kan projektet gå i gang i slutningen af foråret eller starten af sommeren. Skitse: TMIF

Nyt fodbold-klubhus i Hårup er 'meget tæt på målet'

Todbjerg Mejlby Idrætsforening har fået tilsagn om mere end 800.000 kroner, så fodboldafdelingen kan få et nyt samlingspunkt

Af
Anders Michaelsen

FODBOLD Et lille hus med toiletter og to omklædningsrum har været de interimistiske realiteter ved banerne i Hårup og for fodboldspillere i Todbjerg Mejlby Idrætsforening (TMIF).

I et års tid er der dog blevet arbejdet på at forbedre de vilkår for klubbens cirka 100 medlemmer, der primært kommer fra landsbyerne Todbjerg, Mejlby og Hårup.

Og nu kan man så begynde at ane udsigten til nye, opdaterede forhold, der vil betyde større plads indvendigt med mødefaciliteter og et overdækket udendørs opholdsrum på 80 kvadratmeter, hvor man som tilskuer kan købe kaffe og se kampen.

"Vi er meget tæt på målet," fortæller Lene Grønborg Poulsen, medlem af sponsorudvalget i TMIF.

Et nyt klubhus har man budgetteret til 945.000 kroner og med 590.000 kroner senest fra Aarhus Kommune, samt tilskud fra NRGI’s værdipulje, Samskab Aarhus og Lokale og Anlægsfonden har projektet nu samlet fået tilsagn til 820.000.

Det gamle klubhus ved banerne, der ligger i forlængelse af Hårup Skole.

Det gamle klubhus ved banerne, der ligger i forlængelse af Hårup Skole. Foto: TMIF

Vigtigt med samlingspunkter

De mange donationer vækker glæder i TMIF, for gode mødesteder i et lokalsamfund er ifølge Lene Grønborg Poulsen alfa og omega i et lokalsamfund som i Todbjerg, Mejlby og Hårup.

"Vi oplever, fordi vi ligger det stykke uden for Aarhus, hvor der er masser af forskellige tilbud, at det med at have nogle sociale samlingspunkter, hvor man møder hinanden i hverdagen, er virkelig vigtigt. Så vi håber med den her udbygning at få et indbyrdes møderum til klubbens medlemmer og frivillige, der i dag ikke har noget sted at holde møder eller sociale arrangementer," siger Lene Grøborg Poulsen.

Håber på den sidste hjælp

I TMIF har man stadig ansøgninger ude, og man er i gang med at søge støtte fra lokale sponsorer. Her har projektet allerede mødt stor lokal opbakning.

Bygningen er tegnet af den lokale arkitekt Bjarne Møller Andersen, og budgettet er lavet frivilligt af den lokale entreprenør Sjak A/S. To lokale ingeniører er også tilknyttet projektet til blandt andet at organisere arbejdet på byggepladsen, som de frivilligt kommer til at varetage. Og så har flere lokale også tilbudt at lægge frivillige mandetimer i byggeriet.

"Der er allerede mange lokale, der bakker op om projektet. Og det er tydeligt for mig, at sådan en proces, hvor folk arbejder sammen i et lille lokalområde om at skabe noget - det giver også en drivkraft," siger Lene Grønborg Poulsen og fortsætter:

"Nu håber vi selvfølgelig, at lokale sponsorer og folk, der bor i området, har lyst til at hjælpe det sidste stykke. Enten ved at spytte i kassen eller ved at komme til de forskellige arrangementer, vi kommer til at lave. Og så håber vi at kunne gå i gang med projektet i slutningen af foråret eller starten af sommeren," fortæller Lene Grønborg Poulsen.

Publiceret 27 February 2020 10:00