Fansene under en sjælden søndagskamp 1. september 2019 mod Esbjerg. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Fansene under en sjælden søndagskamp 1. september 2019 mod Esbjerg. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Ny protest:

AGF-fans bliver væk fra lægterne i starten af aftenens kamp

To af fangrupperingerne omkring AGF varsler en "alternativ protest" til mandagens kamp

Når AGF og AC Horsens mandag klokken 19 tørner sammen, så bliver det uden den store opbakning og dominans, som AGF-fansene plejer at præstere på stadionet i Horsens.

De første otte minutter af kampen vil i hvert fald to af de organiserede fangrupperinger fra Aarhus nemlig være at finde under tribunen.

Fansene kalder tiltaget for "en alternativ protest", som er endnu en markering af utilfredsheden fra fansenes side med, at AGF får tildelt alt for mange hverdagskampe. I denne sæson har Superligaens aktuelle nummer tre været i aktion i otte hverdage.

"På grund af den alt for høje mængde af hverdagskampe, vi har fået så tidligt i sæsonen (8), vil Nýsir Aarhus og Samlet For Aarhus være bannerfører for en alternativ protest imod hverdagskampe. Vi vil til dagens kamp i samarbejde med fanklubben opfordre medfans til at gå under tribunen, når AGF går fra opvarmning og blive der, indtil de første 8 minutter er gået," skriver fansene i et opslag på Facebook og fortsætter:

"Efter de 8 minutter stormer vi op på tribunen igen og giver den MAX gas(!), for at vise den opbakning, vi fans kan give til vores hold - en opbakning, der i længden kræver færre hverdagskampe for at kunne eksistere. Vi håber og regner stærkt med jeres opbakning til denne protest," skriver de og slutter med det obligatoriske "god kamp" og "KSDH!".

Opfordringen til dagens protest

Opfordringen til dagens protest

Initiativet møder opbakning flere steder, men i forskellige fora, hvor fans debatterer AGF, er der også en del kritiske røster. Flere mener, at fansene bør bakke holdet op hele tiden, og andre forudser, at det kan blive et regulært kaos, når omkring 1.000 fans på samme tid skal op på tribunen under kampen.

Det er ikke ligefrem første gang, at AGF-fansene har protesteret mod hverdagskampe. Det har de gjort i årevis, og AGF er generelt også den klub, der er hårdest ramt, idet klubben ofte er tv-stationernes tredjevalg, når der skal vælges kampe. Og tredjevalget får som oftest mandag som kamptidspunkt.

Seneste række af protester har været i løbet af denne sæson, hvor der har været protestbannere under de fleste kampe. I starten af denne sæson lavede fansene ligeledes et 'stemningsboykot', hvor alt stemningsarbejde blev nedlagt under 1. halvleg af hverdagskampene.

Udebaneafsnittet til aftenens kamp er udsolgt.

dp

Publiceret 24 February 2020 16:29