AGF'erne jubler efter Patrick Mortensens føringsmål til 1-0 mod AC Horsens.

AGF'erne jubler efter Patrick Mortensens føringsmål til 1-0 mod AC Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Se målene: AGF-stjernen strålede i sejr over Horsens

Mustapha Bundu viste, at han stadig er i storform og en mulig guldkalv for AGF

Af
Danni Paulsen

Mange frygtede i vintertransfervinduet. at sæsonens absolutte profil fra AGF, Mustapha Bundu, ville blive solgt.

Rygterne svirrede, og store europæiske klubber blev meldt interesserede, men klubben formåede at holde på offensivspilleren, og dermed kunne de medaljehungrende fans ånde lettet op.

Efter det nye års første Superligakamp mandag mod AC Horsens kan man dog ikke fortænke sportschef Peter 'PC' Christiansen i at have dollartegn i øjnene.

Stjernen fra Sierra Leone strålede igen og så ikke ud til at have mistet pusten i vinterpausen. Fortsætter Bundu med at imponere, så kommer der nok et bud til sommer, som PC og kompagni ikke kan sige nej til.

Begge AGF-mål i den lidt rustne 2-1-sejr over Horsens var Bundu ophavsmand til.

Hjørne-problemer

Efter 14. minutter tog han et af sine karakteristiske løb på højrekanten og sendte et perfekt, fladt indlæg ind i fødderne på en fremadstormende Patrick Mortensen, der blot skulle sætte en blød inderside på bolden for at notere sig sit niende sæsonmål.

Dermed er han nu topscorer for AGF - et enkelt mål foran Bundu.

Nogen altdominerende opvisning var det ingenlunde fra aarhusianerne, der ellers havde fået en ekstra uge til at blive klar, efter vinterpremieren mod Randers måtte aflyses på grund af regn.

Modstanderne fra syd havde modsat brugt deres første kamp på at få høvl med tenniscifrene 6-0 mod FC Nordsjælland, men hjemmeholdet holdt noget bedre stand mod medaljebejlerne fra Aarhus, som tydeligvis lige skulle finde formen igen.

Især på dødboldene skabte de høje horsensianere problemer for gæsterne. Blot otte minutter inde i kampen endte et hjørnespark med, at Mustapha Bundu måtte sparke et Malte Kiilerich-forsøg væk på målstregen.

Og efter en halv time plus det løse var det igen Kiilerich, som kom først blandt en bunke af ACH-spillere, der nærmest overfaldt AGF'erne, og pandede bolden ind bag Eskelinen i AGF-målet.

Bagmanden Bundu

Aftenens detalje stod Bror Blume kort før pausen, da han på rekordfart og med imponerende atletisk formåen fik vendt sig i luften til et saksespark på en ellers ret tilfældig bold. Desværre røg bolden på overliggeren, og dermed er prisen for Årets Mål stadig åben.

I anden halvleg fik AGF noget bedre styr på organisationen, og Bundu viste igen, at han ikke blot er en dygtig målræv, men også en formidabel opligger.

I det 53. minut sendte han endnu et millimeterpræcist indlæg ind til Patrick Mortensen, som dog denne gang ikke havde nået at få skruet benene ordentlig på.

Sekunder efter prøvede Bundu dog bare igen med et raid på højrekanten og skarpt indlæg. Efter et skud og en blokering endte bolden til Casper Højer Nielsen, som forinden havde sprintet en hel banelængde for at nå op til riposten, der sikrede AGF sejren.

Bundu måtte gå fra banen med krampe i benene efter små 70 minutter, men det var længe nok til at gøre ham til kampens spiller.

Lange bolde og høje herrer fra Horsens, som pressede gevaldigt på i slutminutterne, fik ikke held til at stjæle point, og dermed var jublen stor i AGF-lejren ved slutfløjtet.

Med fire runder tilbage indtil slutspillet, en kamp mod Randers i baghånden og otte point ned til syvendepladsen skal meget gå galt, hvis ikke en plads i det - for AGF - forjættede top 6-land skal blive en realitet.

Herunder kan du se de tre mål - og i bunden kan du se Bror Blumes flotte saksespark:

Mortensen til 0-1:

Kiilerich til 1-1:

Højer til 1-2:

Blumes saksespark:

Publiceret 24 February 2020 21:08